Handig

Wat is volgens vrouwen de ideale auto?

0

De laatste jaren zijn auto’s ook voor vrouwen steeds populairder geworden. Waar het rijden eerst vooral een mannending was, is dat nu al lang niet meer zo. Niet zo gek als er steeds meer huishoudens zijn die twee auto’s hebben. Waarbij één auto vaak voor de man is en de ander voor de vrouw. Daarnaast zijn er natuurlijk ook steeds meer vrouwen die het belangrijk vinden om een goede auto te hebben voor hun werk. Maar als het dan aankomt op het kiezen van een auto letten vrouwen op andere dingen dan mannen. En daar hebben de fabrikanten handig op ingespeeld, namelijk door échte vrouwen auto’s te ontwerpen. Maar wat is volgens vrouwen dan de ideale auto?

Het verlanglijstje van de vrouw

Dus, mannen en vrouwen letten op andere dingen bij het kiezen van een auto. Maar wat zijn de eisen van een vrouw? De uitstraling van de auto is voor een vrouw vaak erg belangrijk; ziet de auto er hip uit, past het bij mij etc. Maar velen vinden het ook fijn dat de auto stoer is en niet onder doet voor een ‘mannelijk’ exemplaar. Toch zijn er vaak verschillende elementen die terugkomen bij vrouwen in hun zoektocht naar de perfecte auto. Het auto verlanglijstje van de vrouw bestaat uit de volgende punten:

  • De auto moet comfortabel zijn en een luxe uitstraling hebben.
  • Er moet genoeg ruimte vanbinnen zijn zodat er veel spullen mee kunnen of eventueel kinderen in passen.
  • De veiligheid en betrouwbaarheid zijn uiteraard belangrijk bij het zoeken naar dé perfecte auto.
  • En niet te vergeten moet de auto makkelijk in te parkeren zijn én moet je er gemakkelijk mee kunnen manoeuvreren door smalle en krappe straatjes.

De populairste auto van 2019

Over het algemeen zijn vrouwen minder geïnteresseerd in de techniek, zoals wat er onder de motorkap zit, de maximale snelheid, de boordcomputer etc. Maar zoals net is beschreven, zijn er meer dan genoeg dingen die vrouwen wél belangrijk vinden. Jaarlijks wordt er daarom door een jury bestaande uit 100% vrouwen van over de hele wereld gestemd op de beste auto. Hierbij letten ze vooral op design, veiligheid en milieuvriendelijkheid. De Mazda3 is in 2019 uitgeroepen tot Woman’s World Car of the Year 2019! Een ideale vrouwen auto dus!

Verschil tussen mannen en vrouwen steeds kleiner

De verschillen tussen mannen en vrouwen worden op elk gebied steeds kleiner. Ook op het gebied van auto’s is dit te merken. Mannen willen echt niet meer alleen in een sportauto’s rijden en vrouwen kiezen steeds vaker voor grotere en stoerdere auto’s. Maar ondanks dit kleiner wordende verschil, is het toch fijn dat er zo veel verschillende soorten auto’s op de markt zijn. Zo is er écht voor iedereen wat wils!

De autoverzekering

Bij de juiste auto hoort natuurlijk ook een goede autoverzekering. Het is belangrijk om je goed te oriënteren. Zo betaal je niet te veel, heb je een autoverzekering met de juiste voorwaarden en de beste prijs/kwaliteit verhouding. Dan kan jij pas echt optimaal genieten van jouw ideale auto!

Waarom specialistische hosting vaak beter is dan een standaard provider

Vorig artikel

Wat is een toner? En wat is het verschil met een cartrigder?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig