InternetMarketing

Wat is User Experience Design?

0

Het wordt steeds belangrijker om op de user experience te letten van het design. Grote en ook middelgrote mkb bedrijven hebben dit al in de gaten. Ze weten van het bestaan van UX design (UX is user experience). Wat is het verschil met een normaal ontwerp? Wat is de toegevoegde waarde? Is het nodig? We bespreken graag met je wat user experience design is en wat je ermee kunt doen.

Wat is user experience design?

User experience staat voor gebruikerservaring. Het is de persoon welke gebruik maakt van een product, website, service, webshop, dienst of bijvoorbeeld van een applicatie. Het kan een positieve of negatieve ervaring zijn voor de persoon. Die beleving is natuurlijk bepalend op zijn beeldvorming over hetgeen hij gebruikt en het verbonden bedrijf. Het user experience design is erop gericht om een waardevolle gebruikerservaring te maken. Het is belangrijk om hiervoor voldoende onderzoek te doen. De user experience designer zal in de huid van de gebruiker moeten kruipen. Ook zal hij moeten kijken wat er allemaal nog beter kan. Vooral bij websites en webshops wordt het veel toegepast en gebruikt. Natuurlijk wordt het ook daarbuiten volop gebruikt.

Is User design hetzelfde als webdesigner?

Wanneer we het over websites hebben dan zou je mogelijk verwachten dat de website ontwerper ook het user design voor zijn rekening neemt. De webdesigner richt zich echter vaak op andere facetten dan een user designer. De user designer zal zijn focus leggen op hoe de site gebruikt wordt. De webdesigner zal meer kijken naar hoe de website eruit ziet en welke uitwerking dat heeft op de gebruiker. Het ontwerp is voor hem belangrijker dan hoe de site uiteindelijk gebruikt wordt. Een user designer zal verder kijken en ook nadenken over de customer journey en hoe dit belangrijk is bij de hele beleving van de site. De user designer zal moeten zorgen voor een ultieme gebruikerservaring wat zich vertaald naar hogere conversies, meer engagement van de bezoeker en ook meer online omzet.

Waarom kiezen voor user design?

Eigenlijk mag het wel duidelijk zijn waarom user design zo belangrijk is. Het is belangrijk om je gasten van je website (in dit geval) een uitzonderlijke belevenis te bieden. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede ervaring. De goede ervaring zal zich vervolgens vertalen naar een hogere omzet, meer tevreden klanten en ook een gezonder bedrijf. Het is geweldig om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om met user design beter te scoren. Ook voor jou en jouw bedrijf zijn er volop kansen op het gebied van user design. Er zijn volop kansen om zo beter te scoren.

Groeien waar mogelijk!

Het is natuurlijk belangrijk om je website altijd te verbeteren. Never ending improvement is een begrip. Het is belangrijk om je concurrentie altijd een stap voor te zijn en om dus altijd te werken aan een betere ervaring voor je klanten en gasten van je website. Het is belangrijk om echter nog verder te kijken. Hoe kun je de hele user experience met jouw business verder verbeteren? Het is vast meer dan alleen de website.

Beste Gratis Antivirus in 2019

Vorig artikel

Mooiste films van de laatste jaren visueel gezien op Netflix

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet