Geld

5 redenen om duurzaam te beleggen

0

We streven naar een duurzame wereld. Ook beleggingen worden duurzamer en bewuster. Wij zetten 5 redenen voor je op een rijtje in dit artikel. 

De vraag om groene energie stijgt een milieubewuster leven wordt in Nederland flink gestimuleerd. Maar beleg jij al wel duurzaam. Er zijn veel verschillende redenen dan alleen een goed gevoel om duurzaam te beleggen. Zo is beleggen best goed voor je portemonnee omdat de vraag naar duurzaamheid en innovaties op dit gebied blijven groeien. Wil je meer weten over duurzaam beleggen lees dan snel verder. 

1.    Vraag om duurzaamheid stijgt 

We zien dat de afgelopen jaren de vraag naar duurzaamheid stijgt. Iedereen probeert op zijn of haar manier wat bij te dragen aan een betere wereld. Bij een belegging kan je heel gemakkelijk de keuze maken om te gaan voor duurzaam. Je hoeft maar wat aan te vinken en je maakt een juiste keuze. Plus het is ook nog eens goed voor je portemonnee, want hoe meer de vraag naar duurzaamheid stijgt hoe meer rendement jij behaalt.

2.    Goed voor de portemonnee 

Uiteindelijk wil jij geld verdienen. Dat is waarom jij bent begonnen met beleggen. Je bent niet begonnen omdat je de wereld wil reden maar om je bankrekening te vullen. Waar vroeger een duurzame belegging minder geld opleverde zien we nu dat duurzame beleggingen wel degelijk lonen. 

3.    Voor een beter gevoel 

We sneden hem al even aan, maar je doet het toch ook wel voor een goed gevoel. Het voelt toch niet goed om te investeren via een bank die geld belegt in bijvoorbeeld: wapens, olie of in landen waar de mensenrechten worden geschonden. Hierdoor wil jij kiezen voor een groenere en bewustere manier van beleggen. Er zijn mogelijkheden om precies te kijken waarin jij kan beleggen. Zo weet je altijd zeker dat je geld niet alsnog in verkeerde handen terechtkomt. Alles voor een betere wereld. Via deze link kom je erachter waarin je allemaal kan beleggen. 

4.    Lucratieve fondsen 

Doordat de vraag naar duurzaamheid zo stijgt zien we ook dat er enorm lucratieve fondsen ontstaan in vergelijking met een aantal jaar geleden. Zo zijn er fondsen binnen de duurzame markt waarbij je met een goed geweten flinke winsten kan behalen. Doordat er veel start-ups zijn waarin je kan investeren die van niets uit kunnen groeien naar iets heel groots, kijk naar Tesla als voorbeeld. Is de duurzame markt enorm lucratief te noemen.  

5.    Offensief beleggen loont  

Waar je bij bepaalde markten je zorgen moet maken of offensief beleggen wel wat gaan opleveren is dat bij een duurzame belegging vaak niet het geval. Dit komt omdat er meer en meer geïnvesteerd wordt in deze tak. Meer dan ooit willen particulieren een schonere wereld en daarbij horen ook duurzame beleggingen. Hierdoor is offensief beleggen minder een risico dan bij vastgoed of andere takken. 

Kom er achter hoe duurzaam jij belegt. Lees dit artikel.

Waarom belegt niet iedereen duurzaam? 

Er zijn veel redenen te verzinnen waarom nog niet iedereen duurzaam belegt. Er zijn nog steeds mogelijkheden om op minder duurzame manieren veel geld te verdienen. Maar de grootste is toch bewustwording. Veel investeerders zijn zich nog niet bewust van de mogelijkheden van duurzaam beleggen. Hier kan jij verandering in brengen door te vertellen aan mensen hoe jij belegt. Ook de kleintjes maken het verschil voor een duurzamere en groenere wereld. 

Marketing strategies: Jouw marketing on point

Vorig artikel

Top 5 telefoonaccessoires die je moet hebben voor je smartphone

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Geld