Nieuws

5 Tips om jouw geheugen te trainen

0

Wie zijn of haar brein fit wil houden, doet er verstandig aan om met enige regelmaat het brein te stimuleren en daarmee te trainen. Hoe je dat precies doet, vertellen we jou in deze blog. Lees je mee?

Ons brein is een interessant en ongelooflijk bijzonder orgaan. Zonder hersenen kunnen we niet denken en het lijkt alsof we door de evolutie heen steeds meer onze hersenen gaan gebruiken. 

Wil jij alles halen uit jouw hersenen en ben je benieuwd hoe je je tijd beter kunt indelen zodat je productiever aan de slag kunt? Dan is een time management training iets voor jou!

Tip 1: voeding voor je mind 

Goede voeding is heel belangrijk voor je mind. Verschillende hoogleraren hebben hier jarenlang onderzoek naar gedaan en er zijn meer dan 160 studies over geweest.  Hieruit is gebleken dat Omega-2 vetzuren heel belangrijk zijn voor de hersenfuncties. Omega-3 zit bijvoorbeeld in zalm, walnoten en kiwi’s. 

Tip 2: goed slapen is belangrijk 

Naast voeding is goed slapen ook heel belangrijk. Onder goed slapen wordt niet alleen bedoeld dat je 8 uur slaapt. Maar ook dat de kwaliteit van je slaap goed is, denk bijvoorbeeld aan een slaapkamer die niet te warm of te koud is. En een plek waar frisse lucht kan circuleren. Om je brein fit te houden heb je dus meer dan genoeg slaap nodig. 

Tip 3: voer goede gesprekken

Regelmatig een goed gesprek voeren zorgt ervoor dat er verschillende onderdelen van je hersenen worden geprikkeld. Denk bijvoorbeeld aan spraak, geheugen, aandacht en sociaal bewustzijn. De meeste mensen doen dit natuurlijk met enige regelmaat. Het gevaar zit ‘m dan ook vooral in het stukje wat er gebeurt als je in sociale isolatie terecht. Komt dan is dit heel slecht voor je hersenen. 

Tip 4: daag je hersenen uit

Door regelmatig je hersenen uit te dagen met bijvoorbeeld een puzzel zorg je ervoor dat. Je je geest en je geheugen traint hierdoor houd je je hersenen letterlijk fit. Want die hersenactiviteit zorgt ervoor dat alle verbinden in je hoofd goed blijven. 

Tip 5: blijf sporten en bewegen

Net zoals dat je hoofd uitgedaagd moet worden, moet je lichaam dat ook. Een gezond brein begint bij een gezond lichaam. Doe bijvoorbeeld deze workout!

Combinatie van online- en offline marketing het meest interessant 

Vorig artikel

Wat is een domeinnaam waard?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws