Handig

Wat is een domeinnaam waard?

0

Iedere website heeft zijn eigen waarde. Dit geldt ook voor domeinnamen. Zo kan je veel geld verdienen met een goede domeinnaam. Dit alleen omdat je beter vindbaar bent en hierdoor je producten worden gekocht, maar ook letterlijk door jouw domeinnaam door te verkopen. Wil je meer weten over domeinnamen lees dan verder of klik op domeinnaam

Het aanschaffen van een domeinnaam

Wanneer jij een nieuwe website wil zal je ook een domeinnaam moeten kiezen. Bij het kiezen van een domeinnaam moet je letten op verschillende factoren zoals vindbaarheid van de woorden die je gebruikt of dat je hem niet te lang maakt. Maar er zijn ook kosten verbonden aan een domeinnaam. Zo betaal je vaak tussen de één en tien euro om een domeinnaam vast te leggen. Je betaalt vaak jaarlijks een bedrag zodat jouw domeinnaam in de lucht kan blijven. 

Kan ik mijn domeinnaam verkopen 

Een goede domeinnaam kan oplopen tot honderden en misschien wel duizenden euro’s. Er zijn handelaren die handelen in domeinnaam. Wat zij doen is het opkopen van domeinnaam en deze vervolgens voor een mooie prijs verkopen. Zo heb je handelaren die misschien het domein planten.nl hebben gekocht. Nu verkopen ze de naam aan je voor duizend euro. Dit is natuurlijk geen eerlijke strijd en wij zouden dan ook niet adviseren zo’n domeinnaam te kopen. Want is hij echt zo veel waard als dat ze zeggen op televisie? 

Hoe weet ik de waarde van mijn domeinnaam? 

Online vind je soms prijzen die de domeinnamen waard zijn. Zo zien we dat een domeinnaam met een goed zoekwoord zoals keuzenet.nl al rond de 500 euro waard is. Misschien heb jij wel het domein: vintagestoelen.nl dat zou betekenen dat iedereen die via een zoekmachine zoekt op: vintage stoelen automatisch jouw website als eerste zal vinden. Zorg je dan ook nog voor goede content en verkoop jij bijvoorbeeld heel veel verschillende vintage stoelen dan heb je toch echt goud in handen. Maar waarom zou jij je goed lopende website verkopen? 

Wat is een goede domeinnaam? 

Wil jij goed vindbaar zijn op het internet dan zal je moeten kiezen voor een goede domeinnaam. Maar waar bestaat zo’n goede domeinnaam nu eigenlijk uit? 

Kort 

Je wil zeker niet een te lange domeinnaam kiezen. Hou het daarom kort en krachtig. Het liefst een woord of misschien twee woorden die volledig zeggen waar jouw website over gaat. 

Beschrijvend 

Dit betekent dat jij net als hierboven beschreven doormiddel van je domeinnaam laat zien wat je doet of wie je bent. Denk jij aan wandelen, dan kan het domeinnaam samenwandelen.nl een goede domeinnaam zijn. Het zegt alles wat jij moet weten. 

Uniek 

Probeer een naam te bedenken die niet lijkt op andere namen. Een unieke domeinnaam vinden is nog niet zo makkelijk. Daarom heb je vaak ook niet een naam in één dag gevonden. 

Makkelijk 

Naast dat het kort moet zijn, moet het ook makkelijk uit te spreken zijn. Tegenwoordig hoor je veel bedrijven die een naam hebben die zo moeilijk uit te spreken is dat hij uitgelegd moet worden. Bijvoorbeeld: ‘Tinq, met een Q’, en zo zijn er nog tal van andere voorbeelden. 

Relevant

Hoe relevant is jouw domeinnaam? Verkoop jij betonpalen, dan kan www.betonpalen.nl een hele goede domeinnaam zijn. 

5 Tips om jouw geheugen te trainen

Vorig artikel

4 manieren om goed te ontspannen na je werk 

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig