Nieuws

Alles wat je wilt weten over zelf een webshop maken

0

Zou jij vanuit huis zelfgemaakte spullen willen verkopen? Of kies je ervoor om een webshop te beginnen met producten die je hebt opgekocht. En alle andere ideeën je die kunt hebben als het gaat om het verkopen vanuit een webshop. Want alles begint met het bouwen van een webshop. In deze blog vertellen we jou alles wat je hierover moet weten. Lees je mee? 

Allereerst is het goed om te weten dat er verschillende soorten webshops zijn. Zo kan je kiezen voor een webshop die kant-en-klaar is. Deze worden vaak vanuit een bepaald template gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan WooCommerce in combinatie met bijvoorbeeld Elementor of andere plug-ins. Denk aan bijvoorbeeld een shopbuilder. Dit is de budgetversie van het bouwen van een webshop. 

Op maat gemaakt

Een andere optie voor een webshop maken is om te kiezen voor een op maat gemaakte website. Dit wordt vaak door een externe partij gedaan. Je webshop kan dan precies op maat gemaakt worden waardoor je al je wensen en eisen direct kan doorvoeren. Je kan je voorstellen dat het prijskaartje hiervoor groter is dan voor de eerste optie. 

Ook moet er naar de achterkant van een webshop worden gekeken. Dit wordt het CMS genoemd. Content Management Systeem is de software van een website. Ook hierbij kun je kiezen voor verschillende opties, denk bijvoorbeeld aan WordPress, Strato of Joomla. 

Zoekmachines

Als je website staat dan is het ook belangrijk dat je webshop wordt geworden. Hiervoor is SEO erg belangrijk. Je kan dit zien als je visitekaartje. Wordt er bijvoorbeeld online gezocht naar jouw product, dan wil je natuurlijk wel dat jouw webshop bovenaan komt te staan. Doormiddel van Search Engine Optimalisation kun je hiermee aan de slag gaan. Dit doe je bijvoorbeeld door jouw producten van tekst te voorzien. En regelmatig mooie blogs of video’s van je producten te maken. SEO is iets wat je niet alleen in de beginfase van je webshop doet. Het is juist een doorlopend proces om jouw webshop onder de aandacht te brengen van potentiele kopers. 

Dit geldt ook voor social media. Instagram en Facebook zijn goede manieren om te bouwen aan klanten en potentiele kopers. Het is dan ook slim om, net zoals met SEO, al in een vroeg stadium te beginnen. Juist omdat het opbouwen van klandizie tijd kan duren.

Mobiele website

Ook is het belangrijk dat je bij het bouwen en starten van een webshop nadenkt over de bruikbaarheid van je website. Zo moet een website responsive zijn. Dit houdt in dat een website niet alleen goed werkt en er mooi uitziet op een computer. Maar dat de website zich automatisch weet aan te passen wanneer iemand op een tablet of smartphone jouw webshop bezoekt. 

Dit is ook nog eens belangrijk voor de vindbaarheid van je website. 

Goede voorbereiding

Zoals je kunt lezen kost een webshop maken tijd. Het is daarom goed om vooraf goed te kijken naar welk stappen je moet nemen. Wil je je goed voorbereiden? Lees dan hier het artikel van de KVK. Hierin vertellen ze ook meer over de wet- en regelgeving omtrent een webshop. 

Hoe val ik op met een ontwerpen voor folders en visitekaartjes

Vorig artikel

Wat is het verschil tussen Tether (USDT) en USDC?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws