Marketing

Hoe val ik op met een ontwerpen voor folders en visitekaartjes

0

Hoe ontwerp je nu een goed en pakkend visitekaartje of een folder? In dit artikel vertellen we je precies wat er nodig is voor een memorabele bedrukking. 

Er zijn zo veel mogelijkheden om visitekaartje te bedrukken, maar wat zijn nu de meest pakkende manieren om dit te doen. Je moet natuurlijk origineel zijn, want een gewone folder zal niemand warm voor draaien. Je moet dus iets ontwerpen wat opvalt, maar ook iets dat past bij je bedrijf. Wij hebben een aantal voorbeelden verzonnen voor visitekaartjes die echt opvallen en hoe je folders afdrukken kan. Zo zal je bedrijf er hoe dan ook uit schieten in vergelijking met andere bedrijven uit dezelfde branche. 

Populaire en mooie ontwerpen voor folders en visitekaartjes 

Om uniek te zijn, moet je een goed idee hebben. Soms komen de ideeën vanzelf, en soms kan je wel een handje gebruiken. Wij geven je hier wat leuke opties om over na te denken. 

Probeer op te vallen 

De populairste visitekaartjes passen in je broekzak of portemonnee. Zo hebben deze een formaat van 5,5 bij 8,5 centimeter. Maar daar hoeft het niet bij te blijven. Zo kan je deze in alle vormen snijden die er maar bestaan. Ben jij een melkveebedrijf, dan kan je kiezen voor ene melkpakvorm. Ben je een schilder, ga dan voor een klein schilderij als bedrukking. Maar ook voor folders geld dit. Maak jij bijvoorbeeld tassen, maak dan een folder in de vorm van een tas. Dit valt echt op! 

Passend bij je bedrijf 

Wij zeiden het natuurlijk al een beetje, maar je moet iets vinden dat bij je bedrijf past. Zo gaven we al voorbeelden over melkpakken, maar je kan ook simpeler denken. Denk aan visitekaartjes maken die lijken op een tafeltennistafel wanneer jij een tafeltenniswinkel hebt. Wees origineel en kies iets dat echt past bij jouw bedrijf. 

Je eigen look is goud waard 

Je moet nu niet denken: ‘ik ga ideeën overnemen’. Een eigen look creëren is goud waard. Zo kan jij een bedrijf hebben waarbij je wil dat het gewoon netjes oogt. Je bent niet uit op iets geks, maar wil professionaliteit uitstralen. Bekijk dan mogelijkheden om een foto op je visitekaartje of folder te krijgen. Zet je merk er duidelijk op en je hebt ook een geweldig kaartje dat past bij jouw bedrijf. Iets eigens is zo veel meer geld waard dan iets dat overgenomen is van een ander. 

Wat is de visie binnen je bedrijf? 

Heb jij een heldere visie voor ogen? Probeer die visie eens te omschrijven. Vervolgens kijk je naar hoe je deze visie kan vormgeven in een visitekaartje of folder. Een visitekaartje en/of een folder is de eerste indruk die mensen krijgen van je bedrijf. Wanneer jij heel duidelijk aangeeft de persoonlijke touch belangrijk te vinden, dan staat jouw eigen gezicht centraal. Wanneer je een groot bedrijf wil neerzetten, dan is een merk en een logo vereist. 

Wil je de meest bijzondere visitekaartjes eens ontdekken? Bekijk dan deze video.   

Wat is een palletrand en waarvoor kun je deze gebruiken?

Vorig artikel

Alles wat je wilt weten over zelf een webshop maken

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Marketing