Nieuws

Wat is het verschil tussen Tether (USDT) en USDC?

0

Zoals iedereen weet kunnen cryptocurrencies extreem volatiel zijn. Op sommige dagen wordt je wakker en is je portfolio met 20% gesteken, op andere dagen zie je dat alles 25% naar beneden duikt. Gelukkig zijn er ook cryptocurrencies die geen last hebben van deze extreme volatiliteit. Deze cryptomunten worden stablecoins genoemd. Ze zijn een stuk stabieler omdat hun waarde vaak gekoppeld is aan een grote fiatmunt zoals de Amerikaanse dollar of de euro. De twee grootste stablecoins zijn Tether (USDT coin) en US dollar Coin (USDC). In dit artikel bespreken we de verschillen tussen deze populaire stablecoins.

Wat is USDT?

Tether (USDT) was de eerste stablecoin en werd door Tether Limited gelanceerd in 2014. Het is de grootste stablecoin als het gaat om marktkapitalisatie. In 2021 is USDT de meest verhandelde stablecoin op de markt omdat het de mogelijkheid biedt om snel cryptocurrencies aan te kopen en te verkopen zonder dat je ze eerst moet omzetten in fiatgeld. USDT opereert voornamelijk op de Ethereum blockchain maar Tether bestaat ook op andere blockchains, zoals Bitcoin, Tron en EOSIO. USDT is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, dus 1 USDT = 1 US dollar.

Wat is USDC?

USDC is ook een stablecoin die gekoppeld is aan de prijs van de Amerikaanse dollar, dus 1 USDC = 1 US dollar. USDC werd in 2018 gelanceerd door een partnership tussen Coinbase en Centre (Centre Consortium). De token werd voor het eerst verhandeld op Coinbase en is sindsdien beschikbaar op andere beurzen, zoals Binance en Crypto.com. Een belangrijke update van USDC was de introductie van “gasless sends” in augustus 2020. Deze update maakt het mogelijk om veilig cryptocurrency aan te kopen met USDC in plaats van Ethereum.

Wat is het verschil tussen USDT vs USDC

Nu we de belangrijkste kenmerken van deze twee stablecoins hebben besproken, kunnen we kijken waarin ze overeenkomen en waarin ze verschillen. Naast het feit dat ze beiden voornamelijk draaien op de Ethereum blockchain, zijn ze alletwee gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Dus wat zijn dan de verschillen?

USDT wordt vooral gebruikt op grote beurzen om mee te handelen. Omdat USDT gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar kunnen investeerders hun winsten veilig stellen door ze om te zetten in USDT. Wanneer investeerders opnieuw willen aankopen hoeven ze niet eerst fiatgeld om te zetten maar kunnen ze snel, en met relatief lage transactiekosten nieuwe aankopen doen. Hoewel USDC ook wordt gebruikt om te handelen, heeft USDT een hoger handelsvolume en liquiditeit, waardoor meer transfers tussen cryptocurrencies en de stablecoin mogelijk zijn. Aangezien USDT transfers op een groter aantal blockchains ondersteunt, kan het interessanter zijn voor investeerders om voor USDT te kiezen in plaats van USDC.

USDC wordt vaak omschreven als een veilige en betrouwbare stablecoin omdat Centre Consortium voldoet aan de regelgeving en op transparante manier comminiceert over de tegenwaarde in cash die ze beheren. Bij USDT heerst er nog steeds onduidelijkheid over de manier waarop USDT wordt gedekt, wat een gevoel van onzekerheid geeft ten opzichte van Tether.

In essentie kunnen zowel USDT als USDC op grote schaal worden gebruikt op beurzen om te  beleggen en te handelen. Aangezien ze worden ondersteund op verschillende blockchains, zal de stablecoin die je kiest afhankelijk zijn van welke cryptocurrency je wilt kopen en verkopen.

Alles wat je wilt weten over zelf een webshop maken

Vorig artikel

Goede relaties voor een goede onderneming

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws