Handig

De leukste spellen voor deze winter

0

Het wordt langzaamaan steeds kouder en regenachtiger en dat betekent maar één ding: de winter is op komst. Nu de dagen korter worden is het alleen maar logisch dat we steeds meer tijd binnen door zullen brengen. Hoewel het weer er wat somber uit kan zien, is het tegelijkertijd een hele gezellige tijd waarin je van alles kunt ondernemen. Nu iedereen weer meer tijd binnenshuis doorbrengt is het gezellig om de bordspellen weer uit de kast te pakken. ‘s Avonds de open haard aan, wat lekkers erbij en jullie kunnen uren samen spelen. Ben je op zoek naar inspiratie? Wij hebben de leukste spellen op een rij gezet zodat jij deze  winter heel goed doorkomt.

Verstoppertje in het donker

Dat het steeds vroeger licht wordt heeft één voordeel: jullie kunnen verstoppertje in het donker spelen. Dit kinderspel is een beslist een groot succes voor de kinderen, maar ook voor volwassenen is dit een echte publiekstrekker. Doe alle gordijnen dicht, de lampen uit en aftellen maar. Wie weet de beste verstopplek in huis te vinden. Bovendien is dit spel ideaal om te spelen met Halloween! Er is immers niets zo leuk om elkaar te leuken schrikken.

Poker

Wat zo leuk is aan poker is dat het een zeer uitdagend spel is. Je kunt het honderd keer spelen en toch nog nieuwe dingen leren. De gevorderden weten de beste tactieken in te zetten, maar als beginner is het net zo uitdagend. Je kunt poker als een tafelspel kopen of het online spelen in een casino Nederland. Oefen eens een paar rondjes en nodig dan familie of vrienden bij je thuis uit. Dit spannende spel is onvoorspelbaar en gegarandeerd een leuke bezigheid. Daarbij moet je strategisch nadenken waardoor je je hersenen traint.

Bordspellen

Ganzenbord, mens-erger-je-niet, Risk, Monopoly, Rummikub, de echte klassiekers blijven het leukst. Bordspellen zijn er in allerlei varianten en er zijn altijd nieuwe spellen om uit te proberen. De kans is groot dat jullie ergens verstopt in een kast een grote stapel spellen vinden. Een bordspel is zowel leuk met je partner, je kinderen, de familie als met je vrienden. Het is helemaal leuk als jullie er een competitie van maken. Welk team weet de meeste overwinningen te behalen?

Scrabble

Dit is een tijdloos spel dat altijd in de smaak zal vallen. Scrabble valt in principe onder de bordspellen, maar we benoemen het toch nog even apart. Het is leuk voor alle leeftijdscategorieën en het vereist wat denkvermogen. Daarbij kun je scrabble zowel als bordspel spelen als via je telefoon of laptop. In principe kun je dit spel met maximaal vier personen spelen, maar het is net zo leuk om het in teams te spelen.

Bedenk je eigen quiz

De beste manier om elkaar beter te leren kennen is door middel van een quiz. Als je een grote familie of vriendengroep hebt dan is dit echt een aanrader. Vraag elkaar om unieke vragen te bedenken die jullie in rondes aan elkaar kunnen stellen. Of nog beter, bedenk vragen over elkaar en kom erachter wie elkaar het beste kent. Dit spel kan al snel heel persoonlijk worden, dus je bent bij deze gewaarschuwd. Heeft iemand binnenkort een verjaardag? Stel een quizmaster op die de jarige het beste kent en vraag hem of haar om een stuk of dertig vragen te bedenken. Vervolgens kunnen jullie in teams de vragen over de jarige beantwoorden. Als quizmaster lees jij de vragen op en de jarige heeft de taak om het antwoord te geven. Op deze manier staat de jarige volledig in de aandacht en leren jullie elkaar nog beter kennen.

Wat doe jij dit weekend?

Vorig artikel

5 manieren om minder energie te verbruiken deze winter 

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig