Nieuws

Populaire cryptovaluta naast bitcoin (altcoin)

0


De cryptomarkt is niet meer weg te denken uit de geldmarkt en is de afgelopen jaren alleen maar populairder geworden. De verwachting volens experts is dat we in de toekomst alleen maar meer gebruik zullen maken van digitale valuta. Steeds meer bedrijven, zoals Paypal, maken het mogelijk om digitale valuta in te zetten als betalingsmiddel. Ook bij veel (online) casino’s kun je al betalen met digitale munten in plaats van met je bankrekening of met cash geld. Hoewel veel mensen direct aan Bitcoin denken als het gaat om cryptovaluta, is dat echt niet altijd het geval. Wist je bijvoorbeeld dat er hele populaire ande4re digitale valuta zijn, die ook steeds populairder worden? Wij bespreken de meest populaire Altcoins van het moment.

Ethereum

Wist je dat er in Nederland een Ethereum mijn bestaat? In deze ruimte, die op een geheime plek staat, zijn er allerlei computers hard aan het werk om als het ware in een mijn te zoeken naar ‘goud’ – in dit geval Ethereum. Dit is zonder twijfel de grootste leider op het gebied van Altcoins. Ethereum (en vier tokens die gebaseerd zijn op Ethereum) vormen samen vijf van de tien grootste digitale activa als het gaat om marktkapitalisatie. Dat illustreert wel hoe groot Ethereum nu is. Daarnaast zijn de verwachtingen voor de digitale munt hoog gespannen: eind 2021 wordt de langverwachte update ETH 2.0 gelanceerd, waardoor Ethereum sneller en veilig wordt. Lijkt dit je wat? Koop Ethereum dan online gemakkelijk.

 Ripple

In het begin van 2021 werd nog gedacht dat het helemaal klaar was met Ripple, maar de digitale munt heeft zichzelf overtroffen. De daling begon met een aantal juridische problemen, omdat de CEO’s van Ripple werden beschuldigd van het niet registreren van verkochte effecten, ter warde van 1,3 miljard dollar. Naar verluidt wint Ripple het juridische proces en is de negativiteit rondom het bedrijf snel voorbij.

gold-colored Bitcoin

Cardano

Cardano is een Altcoin munt waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn. Er is een grote kans dat deze munt ooit Ethereum gaat vervangen. Al lange tijd stond deze digitale munt in de top 10 grootste munten als het ging om marktkapitalisatie, maar in 2021 heeft het zelfs de top drie weten te bereiken. Dat is misschien niet verbazingwekkend, als je weet dat Cardano is gemaakt door één van de oprichters van Ethereum: Charles Hoskinson. Hij ontwikkelde Cardano met de belofte dat het hetzelfde zou doen als Ethereum, maar dan meer efficiënt en ook op een meer democratische en gedecentraliseerde manier.

Zcash

Een andere munt om zeker in de gaten te houden is Zcash, een privacymunt welke gebaseerd is op de technologie achter Bitcoin. Afgekeken van de groten, dus! In 2020 viel de munt zeker op, toen de eerste zcash block halving plaatsvond. Wat dat technisch gezien inhoudt is dat er elke tien minuten de helft van de coins extra ter beschikking worden gesteld.

Chainlink

Ook Chainlink is een digitale munt die je zeker nog even in de gaten kunt houden. Het was namelijk de best presterende munt van 201i9, en ook van de eerste helft van 2020. De munt is de afgelopen tijd maar blijven groeien en de verwachting is dat deze groei nog wel even voort blijft zetten.

Op deze manier rolt het geld de juiste kant op

Vorig artikel

Wat is de juiste hoogte voor een bureau?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws