Internet

Dit zijn de 5 jongste e-sport miljonairs

0

Nog voor je achttiende 2,4 miljoen dollar verdienen met het spelen van een videogame. Dat klinkt misschien als een sprookje. Maar het overkwam de Pakistaanse Sumail Hassan echt. Hij won het mega bedrag met het spelen van Dota 2. Benieuwd wat zijn vermogen is en welke e-sporttalenten verder nog op piepjonge leeftijd stinkend rijk werden? Lees dan gauw verder!

‘Flash’

De Zuid-Koreaanse Lee ‘Flash’ Young Ho staat bekend als de beste StarCraft: Brood War-speler aller tijden. Hij startte zijn gamecarrière al op veertienjarige leeftijd en werd meteen gesponsord door KT Rolster. Al snel boekte hij prachtige resultaten. Zo won hij onder andere de World Cyber Games in 2010. Voor zijn 18e leverde hem dat al zo’n 269.000 dollar aan prijzengeld op. En dat is inmiddels opgelopen tot 621.000 dollar. Zo weet esportsjunkie te melden. Dat staat gelijk aan ongeveer een half miljoen euro. Typisch gevalletje jong geleerd, is oud gedaan.

‘Life’

Maar ‘Flash’ is niet de enige Zuid-Koreaan die de sterren van de hemel speelt in deze videogame. Ook Read ‘Life’ Seung Hyun doet goede zaken in Star Craft II. En ook zijn carrière begon al toen hij veertien was. Voor zijn achttiende verjaardag had hij al 354.000 dollar aan prijzengeld binnengesleept. Onder andere tijdens de MLG Winter Championship 2013. Maar zijn glansrijke carrière kwam abrupt ten einde door een match fixing schandaal in 2015. Hij had tot dan toe 475.000 dollar gewonnen. Maar daar kon hij tijdens de achttien maanden die hij in de cel moest doorbrengen vast niet bar veel van genieten.

‘Zai’

De Zweedse Ludwig ‘Zai’ Wåhlberg begon een jaartje later met gamen dan zijn Zuid-Koreaanse collega’s. Hij richtte zich in eerste instantie met name op Heroes of Newerth en stapte later over op Dota 2. Dat bleek een goede zet te zijn. Wåhlberg bemachtigde namelijk al gauw een derde plaats in de ranglijsten. En dankzij zijn goede prestaties won hij binnen no-time een slordige 465.000 dollar. Op zijn 21e lukte het hem de kampioenstitel te behalen op The Chongqing Major 2019. En daarmee spekte hij zijn rekening nog wat meer. Tot een totaalbedrag van 2,8 miljoen dollar.

‘Ana’

Wie pas later begint aan het gamen, hoeft de grote prijzen absoluut niet mis te lopen. Dat bewijst de Australische Anathan ‘Ana’ Pham met zijn prestaties. Hij begon op zijn zestiende met het spelen van Dota 2 en kreeg al voor zijn achttiende 600.000 dollar aan prijzengeld op zijn rekening gestort. Maar de echte klapper moest toen nog komen. Op zijn achttiende won hij met zijn team namelijk The International 2018, waardoor hij en zijn teamleden in één klap miljonair werden. De teller van ‘Ana’ zelf staat ondertussen op ruim 2,8 miljoen dollar prijzengeld. Niet slecht, hè?

‘SumaiL’

Dan, de absolute winnaar; Sumail ‘SumaiL’ Hassan. We noemden hem al in de intro. Voor zijn achttiende verdiende hij al 2,5 miljoen dollar met het spelen van Dota 2 Evil Geniuses. Hij begon op zijn vijftiende met spelen en werd al snel een van de sterspelers van zijn team. Met zijn teamleden won hij moeiteloos The International 2015. En hoewel het ‘SumaiL’ niet lukte deze titel nog eens binnen te slepen, bemachtigde hij wel een heleboel andere titels. Dat leverde hem tot op de dag van vandaag 3,3 miljoen dollar op.

Ook geld winnen met spelletjes spelen? Probeer het eens op een laagdrempelige manier via casino.nl.

Kun je online hulp krijgen bij een alcoholverslaving?

Vorig artikel

Slimme thermostaat: wat is het?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet