Nieuws

Wat is de invloed van Elon Musk op crypto?

0

Eén van de rijksten ter wereld op dit moment is Elon Musk. Hij is vooral bekend door Tesla, maar tegenwoordig oefent die ook grote druk uit op de crypto wereld. Wij doken er in en vertellen je wat Elon Musk nu eigenlijk voor invloed heeft op de cryptocurrency

In een officiele verklaring maakte Elon Musk bekend dat ze met Tesla 1,5 miljard hadden geïnvesteerd in Bitcoin. Hierna schoot de Bitcoin koers enorm omhoog. Sinds begin 2021 zijn er dus veel cryptohandelaren die vertrouwen op de invloed van Elon Musk. Zo wist hij ook andere munten significant te laten stijgen door er enkel over te twitteren.  Dit was het geval bij de Dogecoin en ook de Ethereum koers is vaker gestegen door zijn toedoen. Wie is Elon Musk en waarom zou je hem in de gaten moeten houden?

Wie is Elon Musk? 

Elon komt uit Zuid-Afrika en verhuisde voor zijn studie Economie en natuurkunde naar Canada. Hierna heeft hij verschillende online-tech en duurzame energiebedrijven opgestart. Door de start en doorverkoop van bedrijven als Zip2, X.com en Paypal heeft hij een flink vermogen weten op te bouwen. Inmiddels kan je hem kennen van de oprichting van SpaceX en als CEO van Tesla. De link met crypto’s kwam doordat Tesla als eerste multinational Bitcoin als officieel betaalmiddel accepteerde. 

Wat heeft Elon Musk voor invloed op crypto? 

Sinds het begin is Elon Musk al voorstanden van het aanschaffen van Bitcoin en om Ethereum kopen. Al in 2014 begon hij met uitspraken te doen over de Bitcoin als een iets goeds. Doordat hij in de tussentijd naast een grote achterban op de sociale media’s heeft gecreëerd bezit hij ook nog eens vermogen. Dit maakt hem een whale en een groot investeerder. De koers zal dus hoe dan ook stijgen wanneer zijn bedrijven veel geld gaan investeren in crypto. Wanneer hij er daarna ook nog over gaat twitteren zal iedereen volgen. Dit omdat cryptohandelaren weten dat ze in een stijging mee kunnen gaan. 

Is deze invloed goed voor de cryptocurrency? 

We kunnen zeggen dat het voor de cryptohandelaren natuurlijk extreem gunstig is wanneer Elon weer wat twittert over een bepaalde coin. Maar voor de munt zelf kan het behoorlijk schadelijk zijn. Zo zullen er grote pieken zijn en hele diepe dalen. Dit zorgt ervoor dat de munt niet een bepaald vertrouwen geeft. Of iedereen er dus blij mee is, is de vraag. 

De grappenmaker Elon Musk

We hebben al even de munt Dogecoin laten vallen. Deze coin is opgericht als een grap. De oprichters vonden cryptocurrency maar onbetrouwbaar en wilden laten zien dat het een ééndagsvlieg was. 

Elon Musk is een echte grappenmaker en heeft de Dogecoin opgepikt en groot gemaakt. Zo is de Dogecoin inmiddels wereldwijd bekend en gestegen van een coin die een cent waard was naar een waarde van bijna 70 cent. Een belachelijk hoge stijging in minder dan een jaar tijd. Dit was nooit gelukt zonder iemand met een vermogen en bereik als dat van Elon Musk. 

Wat is de juiste hoogte voor een bureau?

Vorig artikel

Motivatietips om te sporten in de sportschool

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws