Nieuws

Kun je online hulp krijgen bij een alcoholverslaving?

0

Wanneer je niet meer zonder je dagelijkse ‘glaasjes’ alcohol kunt, door de gevolgen van je bovenmatige consumptie niet meer kunt werken en ook je sociale leven eronder begint te lijden, is het hoog tijd om in te grijpen. Je bent verslaafd en je hebt hulp nodig. Dat is duidelijk. Maar misschien hik je er tegen aan om in behandeling te gaan bij een fysieke praktijk en zoek je liever hulp online. Hier lees je of dat mogelijk is.

Alcoholverslaving

Geen zorgen, je bent niet alleen. Maar liefst één op de tien Nederlanders heeft een alcoholverslaving. Er kan al sprake zijn van een verslaving als je elke dag meer dan twee glazen alcohol weg tikt en minder dan twee dagen per week geen alcohol drinkt. Het wordt problematisch wanneer je ook vaak overdag drinkt, als je alleen bent en als je niet kan stoppen. Maar de alarmbellen moeten al helemaal gaan rinkelen wanneer je soms verplichtingen laat schieten, wel eens een black-out hebt of moeite hebt om na één glas te stoppen met drinken.

Hulp bij alcoholverslaving

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je problemen erger worden en dat ook je sociale leven eronder gaat lijden. Want dan gaat het van kwaad tot erger.  Daarom is het goed om zo snel mogelijk hulp te zoeken om van je alcoholverslaving af te komen. Dat kan bijvoorbeeld bij een fysieke geestelijke gezondheidsinstelling, die je ongetwijfeld goed en effectief kunnen helpen wanneer je daarvoor openstaat. Maar je kunt ook de online opties eens bekijken.

Online afkicken

Je kunt online bijvoorbeeld naar wat tips zoeken om zelf van de drank af te kicken. Zo heeft mens-en-gezondheid een vijf stappenplan op de website staan. En wanneer je al deze stappen zelf toepast, en streng genoeg bent voor je zelf, dan zou je van je alcoholprobleem af kunnen komen. Maar je kunt ook op een meer interactieve manier hulp zoeken via het internet.

Er zijn namelijk ook online zelfhulpinstituten waarbij je anoniem een account kunt aanmaken. Met behulp van een app kun jij dan bepalen wat je wilt bereiken. En door middel van online opdrachten kun je die doelen behalen. Zo’n app ondersteunt en motiveert je om door te gaan en niet op te geven. En tot slot zijn er ook steeds meer psychologen en therapeuten die sessies doen via Skype en die je altijd en overal via WhatsApp kunt bereiken met je hulpvragen.

Wees reëel

Maar eerlijk is eerlijk, dit soort online oplossingen zijn eigenlijk alleen geschikt voor mensen bij wie het drankgebruik nog geen ernstige vormen heeft aangenomen. Dus wanneer er sprake is van een alcoholprobleem dat mogelijk zal uitlopen op een verslaving als er niets gebeurt, maar niet wanneer er daadwerkelijk al sprake is van een forse alcoholverslaving. In dat laatste geval moet u toch echt minstens contact opnemen met een ervaringsdeskundige. Dat kan bijvoorbeeld bij Trubendorffer. Het is een relatief simpele eerste stap, waarbij je gewoon je situatie bespreekt en samen bepaalt of je hulp nodig hebt en zo ja welke vorm het beste past bij jouw probleem. Heel veel succes en onthoud: nooit opgeven!

5 Tips voor het beleggen in Bitcoins

Vorig artikel

Dit zijn de 5 jongste e-sport miljonairs

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws