Internet

Hoe betaal je veilig via je telefoon?

0

Onze telefoon speelt een steeds grotere rol in ons leven. We doen er tegenwoordig bijna alles mee. Foto’s delen op Instagram, ons rondje hardlopen meten, het nieuws lezen, het kan momenteel allemaal via ons mobiel toestel. Ook online aankopen doen is een geliefde bezigheid. Maar hoe weet je of je veilig kunt betalen met je mobieltje bij een website? Wij geven je hieronder enkele tips zodat jij zonder problemen mobiel kunt betalen. 

Betaal enkel bij veilige sites

Dit lijkt misschien wel logisch, maar hoe herken je een veilige site? Voer nooit een betaling uit bij een site waar geen slotje of https:// aan het begin van de url of browserbalk staat. Zijn deze twee elementen niet aanwezig, dan maakt de site geen gebruik van SSL-technologie en heb je mogelijk te maken met een frauduleuze partij.

Veilige en betrouwbare sites beschikken namelijk over een SSL-certificaat. Dit houdt in dat alle informatie die klanten delen met de site versleuteld wordt verstuurd. Mensen met slechte bedoelingen kunnen deze informatie dan niet onderscheppen en inkijken. Controleer dus zeker of je de https:// of het slotje aan het begin van de browserbalk ziet staan.

Doe je huiswerk

Wil je een nieuw paar schoenen kopen maar weet je niet goed of de site veilig is? Een andere manier om na te gaan of je geld in veilige handen terechtkomt, is door de website te googlen. Er bestaan namelijk reviewsites zoals Trustpilot en review.io die sites beoordelen. Mensen kunnen hier hun ervaringen, goed of slecht, delen. Krijg je enkel positieve gebruikerservaringen te zien, dan weet je dat je te maken hebt met een betrouwbare site. 

Daarnaast loont het om vergelijkingssites te raadplegen. Er bestaan vergelijkingssites voor allerlei soorten producten, denk aan schoonheidsproducten, internet of tv. Deze sites vergelijken niet alleen de kwaliteit van de diensten, maar bespreken ook of je er veilig kunt betalen. Er bestaan ook sites die online diensten vergelijken, zoals verzekeringen, investeringen, schoonmaakdiensten en nog veel meer. Zo kun je bijvoorbeeld bij https://bedrog.com terecht om online brokers en VPN diensten te vergelijken. Hier vind je ook meer informatie over de veiligheid van deze diensten en of je er zonder problemen kunt betalen. 

Betaal met gerenommeerde en veilige mobiele betaalmethoden

Ben je klaar om over te gaan tot aankoop, dan is het belangrijk dat je hiervoor enkel vermaarde en betrouwbare betaalmethoden gebruikt. Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay en iDeal, het zijn maar enkele van de veilige methoden waarmee je mobiel kunt betalen. Deze digitale betaalmethoden zijn over het algemeen veiliger dan bijvoorbeeld creditcards aangezien ze geen gebruikmaken van een chip. 

Beschik je over een iPhone, dan is Apple Pay onmiddellijk geïnstalleerd op je toestel. Het enige wat je daarna moet doen is je credit- of debitcard linken en je kunt onmiddellijk betalen. Bovendien kun je ook met je telefoon betalen in een fysieke winkel. Je ontgrendelt gewoon je toestel en houdt de bovenkant van je iPhone bij de lezer om contactloos te betalen. 

Heb je een Android-toestel, dan betaal je contactloos via de Google Pay app. Je kunt met deze app zowel online als offline aankopen doen. Je ontgrendelt je toestel, houdt het bij de lezer en wacht tot het groen lichtje verschijnt. Ook Samsung Pay kan op alle Android-toestellen worden gebruikt. Download gewoon de Samsung Pay app en voeg je betaalkaarten toe. 

Een andere manier om veilig te betalen in Nederland, is met iDeal. Je downloadt gewoon de iDeal app in de App Store of via Google Play en scant de iDeal QR-codes om te betalen. Je wordt daarna doorgeleid naar de mobiel bankieren app van je bank en je betaalt net zoals gewoonlijk met iDeal. 

Voer geen betalingen uit op een openbaar wifinetwerk

Openbare wifinetwerken staan niet bekend om hun veiligheid. Ze zijn namelijk geliefd onder cybercriminelen en hackers. Stuur daarom nooit gevoelige informatie door op zo’n openbaar netwerk. Alle info die je deelt is namelijk toegankelijk voor iedereen die verbonden is met hetzelfde netwerk. 

Mensen met slechte bedoelingen kunnen zo je betaalgegevens onderscheppen. Wil je een betaling uitvoeren, doe dit dan via je persoonlijke internetverbinding. Ben je niet thuis? Kies dan voor je mobiele data of download een VPN-dienst zodat pottenkijkers geen inzage hebben in jouw persoonlijke informatie.

Waar vind je inspiratie om een website te ontwerpen?

Vorig artikel

Vier groeiende markten op het internet

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet