Geld

Geen verstand van cijfers? Lees hier waarom je een accountant in wil schakelen 

0

Als ondernemer maar ook als je jouw geldzaken goed wil regelen is het inschakelen van iemand die verstand heeft van cijfers handig. Er bestaan enorm veel wetten en regels en ons belastingsysteem zit ingewikkeld in elkaar. Gelukkig zijn er accountants en boekhouders die meer verstand hebben van cijfertjes. In deze blog vertellen wij waarom een accountant inschakelen slim is, en wat nu het verschil is tussen een accountant en een boekhouder. 

Verschil tussen boekhouder en een accountant 

Er zit een groot verschil tussen een boekhouder en een accountant. Waar je als boekhouder geen officiële opleiding hoeft te volgen om je zo te noemen. Is een accountant een beschermd beroep. Wil jij als ondernemer weten waar je aan toe bent, vraag dan altijd naar het opleidingsniveau van jouw financieel adviseur. 

Een boekhouder richt zich daarnaast vooral op kleinere bedrijven. Dit terwijl een accountant ook gestudeerd heeft voor de grotere ondernemingen of meer ingewikkelde instructies. Goede accountants kan je vinden via Moore MTH bijvoorbeeld. 

Waarom een accountant inschakelen?

Er zijn een aantal redenen om een financieel adviseur of een accountant in te schakelen. Bij een accountant kan je dus ook vaak terecht voor het beste advies. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij een auto op de zaak wil gaan rijden, of je een grote investering wil gaan doen. Zij kunnen je dan de beste tips geven. Wij zetten de 5 meest voornaamste redenen om te kiezen voor een accountant op een rij. 

1.    Geen emotie, maar cijfers 

Je bent ooit gestart met je onderneming omdat je een passie had of omdat je doel hebt. Het kan zijn dat je inmiddels een webshop hebt met kleding en mode je passie is. Nu heb jij een prachtige nieuwe kledinglijn gezien van een uniek merk. Je wil dit gaan inkopen. Maar je weet ook dat het behoorlijk in de kosten kan gaan lopen. Samen met een accountant kan je kijken naar de cijfers en neem je geen overhaaste beslissingen op basis van emoties. 

2.    Verstandige keuzes bij een investering

Grote investeringen ga je niet onderuit komen als ondernemer. Of het nu een nieuwe auto voor de zaak is of jij wil meer gaan doen aan advertisement en gaat hiervoor banners en vlaggen aanschaffen. Een accountant kan samen met jou de verstandige keuze maken. Het onderbouwen en verdedigen van je investering hoort hier ook bij. 

3.    Meer overzicht in je inkomsten

Over de jaren heb je een prachtig bedrijf gestart. Je twijfelt zelfs over het in dienst nemen van een aantal krachten. Het geld stroomt aardig binnen, maar eigenlijk betaal jij jezelf maar sporadisch uit. Wat zijn nu eigenlijk de inkomsten en wat haal jij nu echt aan winst? Meer overzicht in je inkomsten, uitgaven en winstmarges kan een accountant je geven. 

4.    Strategie uitzetten 

We starten allemaal een onderneming omdat we in de toekomst er ook van willen kunnen leven. Misschien zelfs wel om hem rond je 50ste of 60ste te kunnen verkopen. Een solide strategie met een financieel plan hoort hier helemaal bij. Accountants kunnen je helpen met het uitzetten van zo’n strategie. 

Wat is de SC-900 precies?

Vorig artikel

3 tips om de sfeer op de werkvloer te verbeteren

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Geld