Nieuws

Goede relaties voor een goede onderneming

0

Een belangrijk aspect van een goede onderneming, is een goede relatie met de klanten en andere ondernemingen. Het imago wat een onderneming uitstraalt heeft veel impact op de onderneming. Ook het imago van de omgeving waar de onderneming gevestigd is, heeft een grote impact op het imago van de onderneming. Om ervoor te zorgen dat het imago goed is, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. 

Goede relatie met bedrijven  

Voor een onderneming is het van belang om goede relaties te hebben met andere bedrijven. Andere bedrijven kunnen jouw onderneming helpen te groeien, voorzien van producten of hun dienst aan de onderneming leveren. Door een goede relatie op te bouwen met deze bedrijven, kun je er in de toekomst voordelen uit halen. Denk hier bijvoorbeeld aan kortingen op producten of diensten, maar ook op hulp wanneer jouw onderneming het moeilijk heeft. 

Goede relatie met klanten 

Ook is een goede klantenrelatie van groot belang. Hoe beter de klantrelatie hoe hoger de verkoop of vraag naar de dienst. Wanneer een klant tevreden is over jouw onderneming, is de kans groot dat hij/zij jouw onderneming aanraadt aan anderen. Wanneer de klant niet tevreden is, zal deze geen goed woord over hebben voor jouw onderneming. Wanneer je een bedrijfspand hebt, speelt de uitstraling van het pand een belangrijke rol. Het bedrijfspand is het visitekaartje van het bedrijf, waar klanten veel waarde aan hechten.  

Bedrijfsimago 

Zoals al genoemd werd, is het imago van een bedrijf belangrijk voor de klant. De uitstraling van het bedrijfspand speelt een grote rol, maar ook de omgeving waar deze zich in bevindt is van belang. Wanneer het imago van de omgeving waar het bedrijf gevestigd is niet goed is, kan het de klanten afschrikken. Oorzaken hiervoor kunnen zijn. Dat omliggende panden bijvoorbeeld vervallen/slecht onderhouden zijn. Of dat er onaangename bedrijven/mensen om het bedrijf heen wonen. Tegen de vervallen/slecht onderhouden panden doen je niets, maar je kunt er wel voor zorgen dat de omliggende bedrijven een beter imago krijgen. Door met de buurbedrijven of omwonende in gesprek te gaan om eventuele overlast te verminderen, die eventuele klanten kan afschrikken. Wanneer de buurbedrijven of omwonende hier niet voor openstaan, kun je twee dingen doen. Je kan de geluidsoverlast buren meten om aan te geven dat er overlast is, om vervolgens hulp te krijgen van instanties. Wanneer dit niet helpt kun je een ander pand gaan zoeken, maar dat is geen ideale uitkomst.   

Wat is het verschil tussen Tether (USDT) en USDC?

Vorig artikel

Waarom het lijkt alsof adverteerders je afluisteren via je smartphone

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws