GeldHandig

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een tweedehands auto

0

Ben jij opzoek naar een tweedehandsauto? Dan moet je goed letten op een aantal belangrijke onderdelen. Wij zetten ze hier voor je op een rijtje:

Wanneer jij opzoek bent naar een nieuwe auto zal een belangrijk onderdeel het budget zijn. Waar nieuwe auto’s soms behoorlijk prijzig kunnen zijn kan je ook heel goed een tweedehandsauto kopen. Je betaalt veel minder, maar hebt vaak nog steeds een hele degelijke auto. Natuurlijk zijn er een aantal dingen waar je goed om moet letten vooral wanneer er al wat extra kilometers op de teller staan. 

Let hierop bij het kopen van een tweedehandsauto: 

Van budget, merk en type tot de kilometerstand het zijn allemaal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tweedehandsauto.

Kilometerstand en leeftijd

Als eerste kijk je natuurlijk naar de kilometerstand en de leeftijd van een tweedehandsauto. Wanneer je deze combineert kan het veel zeggen over de staat van het voertuig. Waar vroeger Mercedes modellen trouwens nog prima meer dan 600.000 reden heb je nu auto’s die na 300.000 wel af zijn. Ben je niet helemaal zeker van de gereden kilometerstand? Een auto occasion kan je ook controleren door te vragen naar de NAP-gegevens. Zijn deze er niet, dan zouden wij nog even verder zoeken. 

Merk en type auto 

Tegenwoordig zijn de meeste auto merken gewoon goed. Ze maken prima auto’s die goed en wel makkelijk de 300.000 kilometers kunnen halen. Maar toch zijn er af ten toe types die niet helemaal goed uit de verf komen. Hier komen ze vaak pas achter na jaren van onderhoud. Denk aan het sjoemelverbruik van de Volkswagen Golf. Hier kwamen ze pas 3 jaar na aanvang van deze voertuigen achter. Er zijn nog steeds auto’s waar jij je geen zorgen over hoeft te maken denk aan een Ford Kuga, Fiat Panda of bijvoorbeeld een steady Mercedes. 

Onderhoudsboekje

Zit er een onderhoudsboekje bij de auto? Dit is iets dat je bij een tweedehandsauto best mag controleren. Op basis hiervan weet je namelijk veel beter wat eraan gedaan is om de auto nog steeds vlekkeloos te laten rijden. 

Vertrouw overigens niet altijd een onderhoudsboekje. Hier kan ook mee gesjoemeld zijn. Zo zijn er valse onderhoudsboekjes in omloop met valse stickers en stempels. Vertrouw je het niet bel dan eens met de garage om te controleren of het onderhoud wel klopt.

Brandstofverbruik 

Wanneer jij een auto wil komen dan doe je er goed aan om te kijken wat het brandstofverbruik is. Zo kan het zomaar zijn dat die mooie auto enorm veel verbruikt. Dit werkt natuurlijk niet echt mee in de kosten die jij maandelijks betaald. Lichtere auto’s rijden vaak zuiniger dan zwaardere voertuigen. Ook zijn er tegenwoordig veel elektrische auto’s verkrijgbaar op de tweedehandsmarkt. Ook dit is iets om naar te kijken.  

Het brandstofverbruik in Nederland is de afgelopen jaren flink naar beneden gegaan ook door de komst van elektrische en hybride voertuigen. Benieuwd hoeveel procent van de Nederlanders elektrisch rijdt momenteel? Bekijk dit artikel.

Omvormers, waarvoor gebruik jij ze?

Vorig artikel

Een goede online campagne in vijf stappen

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Geld