Handig

Omvormers, waarvoor gebruik jij ze?

0

Growatt is één van de grootste leveranciers van solar omvormers en batterijsystemen en staat vooral bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Niet alleen levert Growatt een breed assortiment solar omvormers voor zowel residentiële als commerciële toepassingen, ook de Growatt batterij-opslagsystemen winnen met name de laatste jaren sterk in populariteit.

Welke type Growatt omvormer heb ik nodig?

Het merk Growatt levert omvormers in elke prijsklasse en voor elke configuratie. Het maakt dus niet uit of je een zonnepanelen installatie op een woonhuis hebt of in een off-grid opstelling, er is altijd een geschikte Growatt omvormer.

Grofweg zijn de Growatt omvormers onder te verdelen in:

  • Eenfase omvormers: voor kleine residentiële toepassingen (maximaal 16 zonnepanelen).
  • Driefase omvormers: voor grotere residentiële en commerciële solar opstellingen.
  • Hybride omvormers: voor uitwisseling van elektriciteit met het externe netwerk of lokale energieopslag.
  • Off-grid omvormers: voor situaties waar geen elektriciteitsnetwerk aanwezig is.

Zoals gezegd is er voor elke situatie een geschikte Growatt omvormer beschikbaar. Hoewel veel concurrerende top-omvormers een even groot vermogensbereik hebben, zijn de Growatt omvormers verkrijgbaar tegen vaak aantrekkelijke prijzen.

De eenfase omvormers zijn beschikbaar tot een vermogen van 10kW, meestal ruimschoots voldoende voor een doorsnee huishouden. De driefase omvormers beschikken over een vermogen dat oploopt tot wel 100kW, waarmee ze geschikt zijn voor grote bedrijfshallen te voorzien van stroom of voor commerciële projecten.

Uitwisseling van energie met het elektriciteitsnet is eenvoudig met een hybride Growatt omvormer. De off-grid omvormers van Growatt stellen je in staat om volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet te leven of een bedrijfshal van stroom te voorzien.

Hoe is de kwaliteit van Growatt omvormers?

De kwaliteit van Growatt omvormers ligt hoog, zeker gezien de prijs-kwaliteitverhouding. De omvormers van Growatt kregen wereldwijd lovende kritieken over innovatieve designs en technologische vooruitgang, maar vooral ook voor efficiëntie.

De meest recente MIN 2500-6000TL-XH-serie van Growatt behaalt zelfs een efficiëntie tot 98,4%, waarmee deze serie omvormers enkele van de toonaangevende en veel duurdere merken in de markt volledig overtreft.

Hoe bescherm je jezelf in de wereld van online casino’s?

Vorig artikel

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een tweedehands auto

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig