Handig

Wat is een palletrand en waarvoor kun je deze gebruiken?

0

Palletranden worden voornamelijk gebruikt om een kist te maken van een pallet. Losse onderdelen kunnen op de pallets verschuiven, wat door deze randen niet meer voorkomt. Hierdoor kun je ze eenvoudiger verplaatsen. De randen kunnen altijd op elkaar gestapeld worden. Zo creëer je de juiste hoogte. Iedere rand is in eerste instantie 10 centimeter hoog en je kunt ze dus steeds hoger maken. Je moet hiervoor wel altijd naar de afmetingen van de pallets kijken. De meest gebruikte maten zijn 80 bij 120 centimeter en 100 bij 120 centimeter. Ook voor de kleinere pallets zijn dus oplossingen te vinden.

De materialen van palletranden bekeken 

De palletranden bestaan voornamelijk uit Scandinavisch of Baltisch hout. Ook zijn de hoeken voorzien van staal. Hierdoor kun je niet alleen zorgen dat losse onderdelen niet van de pallet af vallen, maar je zorgt ook voor bescherming van de pallet zelf. De goedkopere palletranden hebben dunner staal dan de duurdere varianten. Hierdoor kan het op den duur toch beschadigen of zelfs kapotgaan. Hier moet je wel rekening mee houden bij de aankoop van palletranden. Een besparing in geld kan namelijk op lange termijn juist meer geld kosten.

Extra mogelijkheden met palletranden 

Een palletrand kopen kan jou veel mogelijkheden bieden. Zo kunnen machineonderdelen of elektrotechnische apparaten bijvoorbeeld makkelijker vervoerd worden. Je kunt palletranden ook combineren met vakverdelers. Met vakverdelers kun je het oppervlak van de pallets verkleinen door hier kleinere vakken te creëren. Je kunt zo de onderdelen beter ordenen of zelfs helemaal van elkaar scheiden. Zolang je de randen en vakverdelers niet gebruikt, kun je ze opvouwen en veilig opbergen. Ze nemen dus niet veel plaats in beslag op de werkvloer en kunnen er altijd bij gepakt worden als nieuwe onderdelen vervoerd moeten worden.

De behandeling en eisen van palletranden

Bij een palletrand kopen moet je rekening houden met de eisen die gesteld worden aan het transport. Als je de houten palletranden nodig hebt voor transport buiten Europa moeten deze voorzien zijn van een HT behandeling. Zolang je binnen Europa transporteert, kun je ook voor de randen zonder HT behandeling kijken. Er zit een klein prijsverschil in, maar het kan jou wel veel voordelen opleveren. Bij Palletcentrale heb je altijd een oplossing die bij de situatie past en kun je de onderdelen op een veilige manier vervoeren naar de consument. De juiste palletranden helpen je bij het verpakken en veilig vervoeren van al jouw producten, hoe groot of klein dan ook.

Wonen in Spanje als leukste item op jouw bucketlist

Vorig artikel

Hoe val ik op met een ontwerpen voor folders en visitekaartjes

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig