Marketing

Informatie en bekendheid verspreiden

0

Wie iets organiseert of een bedrijf wil starten of is gestart, heeft er baat bij om bekendheid te genereren. Of het nu bekendheid is voor het bedrijf, zodat mensen naar het bedrijf op zoek gaan; of bekendheid over het evenement of wat er dan ook georganiseerd wordt. Natuurlijk biedt internet hier talloze opties voor. Maar als het om evenementen gaat blijken flyers ook nog steeds effectief. Wil je als bedrijf serieus genomen worden, dan kun je ook eens kijken naar enveloppen met jouw bedrijfsnaam of -logo. Hiermee verstuur je natuurlijk je post vanuit het bedrijf.

Flyers inzetten

Een flyer is een miniposter waar alle nodige informatie op te vinden is. Je kunt ze inzetten voor je evenement. Dan zorg je, naast een goed design, natuurlijk voor de belangrijkste details. Denk aan het adres of de locatie, de starttijd en voor wie het bedoeld is. Misschien zijn er optredens, workshops, wat dan ook – zet dat ook op je flyer. Een flyer kan ook ter promotie van een bedrijf worden ingezet. Dan zet je op de flyer contactgegevens en benoem je kort wat het bedrijf doet en voor wie. Meestal wordt er gekozen voor een A5 formaat. 

Verspreiden

Het verspreiden van flyers kan op allerlei manieren. Heb je een doelgroep die in een bepaald gebied woont? Stop ze in de brievenbus in deze buurt. Komt je doelgroep in een bepaalde winkel, kroeg, restaurant, kerk, school of sportclub? Vraag of je daar een stapeltje flyers achter kunt laten. Soms hoef je hier niet eens toestemming voor te vragen. Je kunt ze natuurlijk ook uitdelen in drukke gebieden of op (andere) evenementen. Afwijken van het standaard formaat kan opvallen, maar het design is uiteindelijk cruciaal – en de informatie die gegeven wordt.

Enveloppen

Met enveloppen waar je bedrijfsnaam of logo op te zien is, laat je zien dat je serieus bent. Zelfs als je net bent begonnen. Als je je eigen enveloppen gebruikt om je kenbaar te maken, weten de ontvangers direct met wie ze te maken hebben. Als je al langer met bedrijven of consumenten een relatie hebt als bedrijf, is het voor de ontvangers fijn om te weten wat ze kunnen verwachten van de post die ze krijgen als je bedrijfslogo of -naam op de envelop staat. 

Bijzonder vergaderen doe je zo!

Vorig artikel

Basketbal en wedden

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Marketing