Marketing

Is een tekstbureau duurder dan rechtstreeks een tekstschrijver inhuren?

0

Nieuwe blogs? Facebook-berichten schrijven? Of een flyertekst creëren? Iemand die jou kan helpen, kan heel handig zijn bij het snel verkrijgen van dit soort teksten. Zij helpen jou door voor een bepaalde prijs mooie persoonlijke teksten samen te stellen. Durf jij je handen daar niet aan te branden? Dan ben je op zoek naar een tekstbureau of -tekstschrijver die bij jou past.

We hoeven jou vast niet te vertellen dat je voor een goede tekst meer nodig hebt dan enkel een toetsenbord. De tekst moet lekker leesbaar zijn, de juist tone of voice hebben en jouw doelgroep aanspreken. Maar je moet vandaag de dag ook vindbaar zijn op. Zit je zelf te knoeien met een blog of met een artikel? Een tekstschrijver kan dit waarschijnlijk sneller en beter doen. Niet alleen omdat het heel lastig is om over je eigen bedrijf te schrijven. Maar ook omdat het simpelweg zijn of haar werk is.

Wat is duurder?

Jij bent nieuwsgierig naar het antwoord op de vraag: is een tekstbureau, zoals s7.nl, goedkoper dan een tekstschrijver zelf inhuren? Over het algemeen is het antwoord: ja. ZZP’ers, wat de meeste tekstschrijvers zijn, rekenen vaak minder hoge prijzen dan tekstbureaus. En een tekstbureau dat ZZP’ers inzet zal zelf ook een gedeelte van de prijs opeisen. Wat natuurlijk logisch is, daar moet ook brood op de plank komen.

Een goede tekstschrijver of -bureau kan naast het zijn van een woordkunstenaar ook nog zo veel meer voor je betekenen. Hij of zij kan jou namelijk helpen met het hoger komen in Google. Het is nodig om je teksten op een bepaalde manier te schrijven. Hij of zij kent vaak de juiste foefjes voor het hoger scoren in Google. Zonder daarbij het leesplezier en -gemak te verminderen.

Kennis en expertise

Dus ga je voor de goedkoopste oplossing of kies je voor expertise? Want een tekstbureau heeft vaak wel meer expertise in huis. Denk bijvoorbeeld naast een tekstschrijver ook aan een SEO-specialist of een copywriter die jou kan helpen met jouw vraagstukken. Een éénpitter kan dan dus onderaan de streep goedkoper lijken, soms ben je simpelweg op zoek naar meer expertise. En soms zoek je “slechts” iemand die je extra let op spelling of grammatica.

Zoekmachine optimalisatie: 5 Tips voor bedrijven in 2020

Vorig artikel

Intermediair betekenis + voorbeelden

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Marketing