Nieuws

Zoekmachine optimalisatie: 5 Tips voor bedrijven in 2020

0

Anno 2020 kan een website en een bedrijf niet zonder goede zoekmachine optimalisatie. Wat zijn de beste tips voor 2020 om hoog in zoekresultaten te eindigen?

Zoekmachine optimalisatie

Omdat alle bedrijven tegenwoordig ook online vindbaar moeten zijn en de markt ook steeds meer verschuift naar een digitale markt, is de online presentatie belangrijker dan ooit. Zoekmachine optimalisatie is het proces om websites hoog te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines op internet. Om in 2020 online op te vallen, zijn goede zoekresultaten dus onmisbaar. Daarvoor bestaat een zoekmachine optimalisatie opleiding, die jou en je bedrijf een heel stuk kunnen verbeteren als het gaat om zoekresultaten. Train jezelf om goed te worden in SEO en ook goed te blijven.

Content op je website

Eenmaal op de website beland moet er wel content op de site staan die je doelgroep aanspreekt en waar ze makkelijk doorheen kunnen gaan. Goede content wordt nog wel eens onderschat. Optimaliseer de content op je website met een on-page SEO voor de beste resultaten.

  • Titel
  • Tekst
  • Tussenkopjes
  • Meta title
  • URL

Optimaliseer ook afbeeldingen bij een artikel of blog met de zoekwoorden die je op een van je pagina’s gebruikt. Afbeeldingen en plaatjes zijn voor bezoekers grote trigger points. Een goede foto zegt meer dan duizend woorden en één klik op de foto is in veel gevallen al genoeg.

Meta title en discription

Hoog scoren op Google is nutteloos als mensen niet op jouw link gaan klikken. Daarom moet je ook zorgen voor een goede CTR van je meta title en discription. De meta title is het eerste wat mensen zien als er resultaten naar boven komen. Dit is ook wel de titel van je artikel, pagina of blog. Een meta discription (of snippet) is de korte introductie die ook in de zoekresultaten verschijnt. Daarin moet je dus kort en krachtig het publiek proberen te trekken met een duidelijke uitleg over wat er op deze pagina te vinden is.

Richt je op mobiel

Een goeie tip voor 2020 en de komende jaren. Richt je vooral op mobiel verkeer. De meeste mensen zijn onderweg aan het internetten, kijken snel even op hun mobiel of komen via een link op hun telefoon op jouw website terecht. Mobile first kan je wel zeggen. Deze nieuwe ontwikkelingen hebben ook gevolgen voor website optimalisatie. Het is niet meer voldoende om alleen een goede site voor de desktop te hebben. Mobiel verkeer gaat snel, de site is een stuk smaller en moet nog beter te navigeren zijn dan op de computer. Heb je dat niet in huis, wordt je site binnen de kortste keren weggeklikt.

Zorg voor een snelle website

Dit zal misschien een inkoppertje zijn, maar toch gebeurt het nog te vaak dat websites niet snel laden, dat sites vastlopen of bepaalde elementen niet kunnen worden weergeven. Als je wil dat mensen een fijne ervaring op jouw website beleven, moet je ervoor zorgen dat alles op jouw website werkt en snel werkt. Een snelle website zorgt voor een plezierig bezoek en dat levert hoe dan ook betere resultaten op.

5 x de meest innovatieve kerstbomen

Vorig artikel

Is een tekstbureau duurder dan rechtstreeks een tekstschrijver inhuren?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws