Handig

Vanuit huis je bedrijf runnen: welke verzekeringen afsluiten?

0

Wanneer je je bedrijf vanuit huis wilt gaan runnen (bijvoorbeeld vanuit de garage of een tuinhuis), zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan de juiste verzekeringen. Welke verzekeringen moet je precies afsluiten als je vanuit huis je bedrijf wilt runnen? In dit artikel lees je alles over de verzekeringen die je hiervoor nodig hebt.

Aansprakelijkheidsverzekering

De eerste verzekering waar je aan moet denken, is een aansprakelijkheidsverzekering. Dit is een verzekering die ervoor zorgt dat je niet persoonlijk aansprakelijk bent voor schade die je met je bedrijf aanricht. Je bent dan bijvoorbeeld verzekerd als je per ongeluk iets kapot maakt of als je een klant tegenkomt die zich bij jou bedrijf bezeert. Het is belangrijk om te weten dat je aansprakelijkheidsverzekering niet alleen schade aan anderen vergoedt, maar ook schade die je aan jezelf toebrengt.

Inboedelverzekering

Als je vanuit huis werkt, is een inboedelverzekering afsluiten ook erg verstandig. Dit is een verzekering die ervoor zorgt dat je spullen worden vergoed als ze beschadigd raken of gestolen worden. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd als er inbrekers bij je binnenkomen of als er brand uitbreekt.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een andere verzekering die je wellicht wilt afsluiten, is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is vergelijkbaar met de aansprakelijkheidsverzekering, maar de dekking is vaak wat uitgebreider. Zo vergoedt deze verzekering bijvoorbeeld ook schade die je aan je eigen bedrijfspand of -inventaris toebrengt.

Cyberverzekering

Als je bedenkt dat je met je bedrijf ook online zichtbaar bent, is het ook verstandig om een cyberverzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt de schade die je lijdt als je het slachtoffer wordt van een cyberaanval, bijvoorbeeld als je website wordt gehackt of als je persoonlijke gegevens worden gestolen.

Rechtsbijstandverzekering

Tot slot is het ook aan te raden om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Dit is een verzekering die ervoor zorgt dat je geen eigen risico hoeft te betalen als je een geschil hebt met een klant of leverancier. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd als je in geschil komt met een klant over een factuur of als je leverancier een product niet naar behoren levert.

Autoverzekering

Als je vanuit huis werkt en je gebruikt je auto voor je bedrijf, is het verstandig om een bedrijfsmatige autoverzekering af te sluiten. Dit is een verzekering die ervoor zorgt dat je auto wordt vergoed als deze beschadigd raakt of gestolen wordt. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd als je auto in een ongeluk verwikkeld raakt of als je auto gestolen wordt. Ook als je gewoon particulier een auto rijdt is een autoverzekering afsluiten natuurlijk verplicht.

Schermopname in windows 10 maken

Vorig artikel

Milieuvriendelijke verzendmaterialen die je bedrijf kan gaan gebruiken

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig