Nieuws

Nieuwe fiets? Kies een fiets die bij je past

0

Dat wij in Nederland gek zijn op fietsen, dat weten we natuurlijk al heel lang. Maar wist je dat er ook steeds nieuwe fietsen worden ontwikkeld. Simpelweg dé fiets bestaat tegenwoordig uit verschillende soorten en maten. Tijd om dus te ontdekken welke fiets er nu eigenlijk bij jou past! 

Mountainbike, stadsfiets, fiets met een bak ervoor, omafiets, herenfiets, racefiets, fiets met een bak erachter of toch de elektrische fietsen van Eltener Fahrradprofi? Er zijn ongelooflijk veel fietsen te vinden. Maar het is toch lastig om te ontdekken welke fiets nu past bij jouw wensen en eisen. 

Tip! Wil je meer weten over elektrische fietsen? Bekijk deze flyer e bike.

Bedenk waarvoor je de fiets wilt gebruiken 

Je kan een fiets gebruiken om natuurlijk van A naar B te gaan. Maar je kan ook een fiets gebruiker om bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat je makkelijk naar je werk kunt gaan. Heb je kinderen en moeten die ook mee op de fiets? Dan kies je niet voor een e-bike. Maar wellicht wel voor een elektrische fiets. Wil je jezelf mentaal en fysiek uitdagen met een fiets? Dan kies je waarschijnlijk voor een sportief model. Dan is de vraag weer: voor welk terrein wil je gaan? Ook daar kun je dan alles vervolgens op aanpassen. Het is dus goed om vooraf na te denken over waarvoor je de fiets wilt gaan gebruiken later. Zo kun je precies op zoek gaan naar de fiets die past bij jouw wensen! 

Plan een afspraak om een proefrit te maken 

Of je nu een spiksplinternieuwe fiets aanschaft of een tweedehands fiets dan nog is het belangrijk dat je een afspraak maakt om een proefritje te maken. Ook afhankelijk van welke fiets je hebt uitgekozen. Denk bijvoorbeeld aan een mountainbike dan kan het fijn zijn als je even een stukje ruig terrein in de buurt hebt. Wil je voor een elektrische fiets gaan, vraag dan of je even een stukje snelheid ergens kunt maken. En hetzelfde geldt voor een normale stadsfiets. Elke fiets kan weer anders fietsen en het belangrijkste is dat het goed voelt! 

Controleer goed de maat van de fiets die je nodig hebt 

Wat voor een fiets je nodig hebt is niet alleen afhankelijk van welk soort, maar uiteraard ook van welke maat fiets. Zo fietsen veel mensen op een te kleine of te grote fiets. En dan hebben we het niet alleen over de maat van het frame, maar ook van de wielen en de afstand van het zadel. In een professionele fietsenwinkel kunnen ze jou helpen met het ontdekken van de juiste maat. Dit heeft namelijk alles te maken met de afstand van je binnenbeen. Je moet dan de afstand van de grond meten tot aan net boven je kruis en het zadel. Als je deze lengte vermenigvuldigd met 0,68 kun je jouw framemaat weten. En dat zoekt toch net even wat makkelijker wanneer je online gaat zoeken naar jouw nieuwe fiets. 

Wat is een netwerkswitch?

Vorig artikel

Bijzonder vergaderen doe je zo!

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws