Nieuws

Starterpack voor de middelbare scholier

0

Als je jong bent, zijn er een paar grote mijlpalen die veel impactvol zijn. Denk bijvoorbeeld aan de eerste schooldag op de basisschool, de eerste tand die los zit of de eerste keer dat je zonder speen of luier door het leven gaat. Ook de eerste keer dat je naar de middelbare school gaat, is voor veel jonge kinderen erg levens veranderend. Ineens is er een nieuwe plek waar je vijf dagen per week veel gaat zijn. Ter voorbereiding van deze periode is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste producten bezit om gelijk te kunnen starten als middelbare scholier. Wat heb je hiervoor allemaal nodig? Wij sommen de belangrijkste dingen voor je op. 

Een goede rugtas

In de brugklas ga je beginnen met het volgen van veel verschillende vakken, waar je waarschijnlijk allerlei verschillende boeken voor nodig hebt. Het meeslepen van die boeken is, zeker voor kleine kinderen, best een behoorlijke uitdaging. In een standaard schoudertas past dit waarschijnlijk niet qua formaat en daarnaast zijn boeken vaak zo zwaar in gewicht dat het niet goed voor je lichaam is om zoveel gewicht aan één schouder te dragen. Om dit ergonomisch iets verantwoordelijker te maken, kun je daarom kiezen voor een rugtas. Zo wordt het gewicht iets beter over het lichaam verspreid en is het verantwoord om zoveel gewicht op je rug te nemen. Het liefst kies je voor een slimme tas, waar aan de binnenkant bijvoorbeeld ook een haakje in bevestigd is om je sleutels aan te verbinden. Zo raak je ze nooit kwijt. Daarnaast komen zij- of binnen vakjes ook altijd goed van pas.

Telefoon

Het kan goed zijn dat je als jongen middelbare scholier voor de middelbare school verder moet fietsen of reizen dan je deed voor de basisschool. In dat geval kunnen we ons goed voorstellen dat de ouders van een beginnende puber het belangrijk vinden dat hun kroost goed bereikbaar is en een goede telefoon met zich meedraagt. Wil jij ook het liefst dat jouw kind altijd bereikbaar is, dan zou je kunnen overwegen iphone kopen.

Herbruikbare broodtrommel

Naar school neem je je eigen lunch mee, of je die nou zelf maakt of dat deze gemaakt wordt door één van je ouders of verzorgers. Wanneer je elke dag een nieuw plastic boterhamzakje gebruikt, is dit niet duurzaam en milieubewust. Om hier groenere keuzes in te maken, zou je het beste kunnen investeren in een herbruikbare broodtrommel. Het liefst koop je er direct twee, want als de ene nog in de vaatwasser zit van gister, dan kun je direct een schone meenemen.

Toilettasje

Wellicht dat jongens het onzin vinden om een klein toilettasje mee te nemen. Toch kan het voor veel meiden een must zijn om een klein tasje bij zich te hebben waar tampons of maandverband in zitten. Al zijn ze zelf nog niet ongesteld, dan zou het goed kunnen dat ze vriendinnen hebben die in nood gebaat zijn bij menstruatieproducten. Ook kun je hier lippenbalsem, handcrème of desinfecteergel in bewaren. Hopelijk worden we binnenkort niet opnieuw getergd door een virus zoals corona, maar mocht dit het geval zijn – dan is dit ook een uitstekende plek om een mondkapje in te kunnen bewaren.

Hoe smart ben jij?

Vorig artikel

Hoe vaak word jij online afgeluisterd?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws