InternetNieuws

Waarom specialistische hosting vaak beter is dan een standaard provider

0

Als je op zoek bent naar een hosting provider, dan heb je vast al gezien dat de keuze groot is. Een goede voorbereiding is dus essentieel om de juiste keuze te maken. Vandaag leggen we je graag uit waarom een specialistische hosting vaak beter is dan een standaard provider, zodat je daar een bewuste keuze in kunt maken.

Verschil tussen soorten servers

Bij zowel standaard (managed) hosting providers als specialistische providers kun je vaak kiezen uit diverse soorten servers. Kies je een unmanaged server, dan is dit vaak een kale (virtuele) server waar je zelf mee aan de slag kunt om die te installeren, onderhouden etc.

Heb je daar geen zin in, geen tijd voor of mis je bijvoorbeeld de kennis, dan kun je kiezen voor managed pakketten zoals een Managed VPS (Virtual Private Server) waarbij het meeste, of zelfs alles, voor je geregeld wordt, van installatie tot onderhoud, updates en monitoring.

Een standaard hosting provider

Er is heel wat gaande in hosting land, steeds meer providers fuseren en kleinere aanbieders worden overgenomen door de grote partijen. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar als jij eerder voor een specialistische, kleinere partij hebt gekozen, ben je hier misschien niet blij mee. Want de grote jongens hebben vaak niet meer dan een standaard dienstverlening, waarbij weinig rekening wordt gehouden met jouw wensen.

Waarom kiezen voor specialistische hosting?

Een brood koop je bij de bakker en vlees bij de slager. Oftewel, je kiest een specialist en haalt daar wat je nodig hebt. Zo werkt het ook voor hosting. Je wil het liefst een partij waar je door persoonlijk contact je wensen kenbaar kunt maken. Die zij voor je uit kunnen voeren, zodat jij krijgt wat je wil en nodig hebt.

Zo kan het zijn dat een dedicated server de beste oplossing voor jou is, dan is het fijn als iemand je dat ook uit kan leggen. Specialistische partijen hebben dan ook ruime ervaring met diverse oplossingen zodat ze hun dienstverlening op maat aan kunnen bieden.

Daarnaast zijn de lijntjes met een specialistische partij vaak korter, waardoor je ze altijd goed kunt bereiken. En dat is een prettig idee, want stel dat er iets misgaat? Dan wil je snel iemand te pakken krijgen die het voor of met je op kan lossen.

Kortom, voor een oplossing op maat, persoonlijk contact en een goede bereikbaarheid kun je het beste aankloppen bij de specialist.

Reclame met een acrylaat plaat? Dit zijn de voordelen

Vorig artikel

Wat is volgens vrouwen de ideale auto?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet