Handig

Wat is de juiste hoogte voor een bureau?

0

Nu veel mensen thuis moeten werken en ze daardoor hun woon- of slaapkamer hebben moeten omtoveren tot kantoor, zijn bureaus en bureaustoelen voor thuisgebruik populairder dan ooit! Als je elke dag van 9-5 achter je bureau moet zitten, is het natuurlijk wel belangrijk om te zorgen dat je houding goed is. Anders krijg je allerlei klachten, zoals rugpijn! Om je thuiswerkplek aan te laten voelen als een echt kantoor, zijn geschikte kantoormeubelen dus wel noodzakelijk! Een goed bureau en een bureaustoel zijn hierbij vooral belangrijk, maar hoe stel je een bureau in en hoe hoog moet deze zijn? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Bureau kiezen

Enkele vragen die je jezelf moet stellen voordat je een bureau gaat kiezen zijn bijvoorbeeld: Waar moet het bureau komen te staan? Hoeveel ruimte neemt je computer in beslag? Hoe zichtbaar is het bureau en hoe belangrijk is het uiterlijk ervan? En hoeveel geld heb je te besteden?

Bureau instellen

Allereerst is het belangrijk om je bureaustoel goed in te stellen, aangezien de combinatie tussen de stoel en bureau je houding bepaalt. Hanteer voor je bureau dezelfde hoogte als de armsteunen van je bureaustoel. Zorg ook dat je computerscherm op de juiste hoogte staat en dat je, als je een laptop gebruikt, een laptopstandaard gebruikt zodat je geen last van je polsen krijgt! De hoogte van het bureau zelf hangt dan ook af van je eigen lengte, de hoogte van je stoel en de grootte van je computerscherm!

Welk type

Er zijn verschillende typen bureaus te koop, zoals vierpoot bureaus, zit-sta bureaus of bureaus die je kunt kantelen. Een recht, degelijk model heeft vaak voldoende ruimte voor lades eronder en neemt niet zoveel plek in. Een zit-sta bureau is ideaal als je niet heel de dag wilt zitten, maar ook af en toe wilt afwisselen. Het verbetert de productiviteit en vermindert de kans op klachten! Als je bijvoorbeeld op een laptop werkt of dingen moet schetsen of tekenen, kan een kantelbaar bureau ook handig zijn!

Genoeg keuze dus, het is dan ook aan jou om te bepalen welk bureau het beste bij jou en jouw wensen past waardoor het thuiswerken een stukje prettiger wordt!

Casino online overzichten website gelanceerd in april in Nederland

Vorig artikel

Wat is de invloed van Elon Musk op crypto?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig