Nieuws

Wat moet je allemaal regelen als je net bent ingetrokken in een nieuw huis?

0

Verhuizen brengt altijd een hoop stress met zich mee. Er zijn een heleboel dingen die je moet regelen voordat je in een nieuw huis kunt trekken, maar als je dan eenmaal in je nieuwe woning zit, is het ook wel belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken die je moet regelen vanaf het moment dat je in je nieuwe huis woont. Om het verhuizen, wat vaak toch al stressvol genoeg is, wat minder stressvol te maken, hebben we een aantal handige tips voor je verzameld. Want: wat moet je eigenlijk nog allemaal regelen als je net in je nieuwe huis zit?

Internet regelen

Op een eerste avondje in je nieuwe huis plof je misschien het liefst gelijk op je nieuwe bank in je nieuwe woonkamer, om lekker op je telefoon te kunnen scrollen of naar je favoriete films en series te kunnen kijken. Toch kan dit erg moeilijk worden wanneer je het internet nog niet hebt geïnstalleerd. Het is handig om dit van tevoren geregeld te hebben, bijvoorbeeld via wifiwijs, zodat je gelijk aan de slag kan met het internet in je nieuwe paleisje.

Spullen uitpakken

Je herkent misschien het moment wel dat je net teruggekomen bent van vakantie, je koffer in een hoek van de kamer zet en besluit dat je hem later wel uit zal ruimen. Vaak komt hier weinig van terecht, omdat het uitruimen uitgesteld blijft worden en het daarom erg lang duurt voordat het uiteindelijk gebeurt. De truc is dan om gelijk je koffer uit te pakken, zodat je het direct achter de rug hebt. Met verhuizen is het net zo: hoe sneller je alles uitgepakt hebt, hoe minder je dit klusje kan uitstellen.

Officieel inschrijven

Bij een nieuw adres hoort ook een nieuwe inschrijving op dit adres. Dit moet je regelen bij de gemeente. Daarnaast is het ook verstandig om je voor een heel aantal andere zaken ook ergens anders in te schrijven. Denk bijvoorbeeld bij een nieuwe tandarts, huisarts etcetera. Vooral voor een huisarts is het belangrijk te zorgen dat deze op maximaal 15 minuten afstand van je nieuwe woning zit, ook in verband met veiligheid. Zorg dus dat je deze “regel”zaakjes gelijk oppakt!

Verzekeringen

Of je nou pas een dag in je nieuwe woning woont, een week of wellicht al een maand: het is belangrijk de verschillende verzekeringen te regelen. Er kunnen immers altijd zaken misgaan. Wanneer er bijvoorbeeld ineens brand uitbreekt, is het wel belangrijk dat je hier een verzekering voor hebt afgesloten. Het is altijd belangrijk om verzekeringen te hebben afgesloten, ook als je net in een nieuwe woning woont. Door deze klusjes direct op te pakken ben je er vanaf en kun je gelijk optimaal genieten van je woning.

Schoonmaken

Als je net alle dozen naar binnen hebt gesjouwd, is een rondje schoonmaken misschien niet het eerste waar je op zit te wachten. Toch is dit echt een onmiskenbaar belangrijk onderdeel.  Zeker wanneer je nog niet alle meubels in een kamer hebt geplaatst, biedt dit de mogelijkheid om alle hoeken van de kamer goed schoon te kunnen maken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het stofzuigen van de slaapkamer; dat gaat toch een stuk minder gemakkelijk wanneer er al een groot bed staat, dan wanneer de kamer nog leeg is.

Waarom een marketingbureau inschakelen? 

Vorig artikel

Alles dat je moet weten over sim only op een rij 

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws