Handig

Alles dat je moet weten over sim only op een rij 

0

Wanneer je een goede telefoon hebt wil je misschien geen nieuwe aanschaffen. Een sim only abonnement is dan een hele goede uitkomst. Lees hier alles over Sim only. 

Onze maandlasten lopen jaarlijks gemiddeld verder op. Dit heeft alles te maken met de vele abonnementen die we afsluiten. Maar gelukkig zijn er ook veel mogelijkheden om toch te genieten van alle luxe, maar minder geld uit te geven. Een sim only abonnement kan hier een goed begin van zijn. Zo kan je gewoon door met je huidige telefoon terwijl je kan genieten van een goed internetabonnement. 

Je hebt alleen een kaart 

Hoe werkt sim only eigenlijk? Het is een mobiel abonnement alleen dan zonder een telefoon. Bij het afsluiten van een abonnement krijg je dus alleen een simkaart. Vroeger was het heel gebruikelijk om alleen een simkaart te krijgen, maar tegenwoordig willen consumenten graag de allernieuwste telefoon. Maar wil je dat niet, maar wil je toch een goed abonnement dan kan dat gewoon. 

Dit zijn de voordelen van Sim Only 

Je weet nu dus wat sim only inhoudt, maar wat zijn eigenlijk de voordelen? We zetten het voor je op een rij 

Lage kosten 

Dit is iets dat we nu al een paar keer hebben genoemd. Maar de lage kosten zijn toch het grootste voordeel van een sim only. Je betaalt enkel en alleen voor het abonnement. Zo heb je wel de gunsten van een goed en degelijk abonnement, maar hoef je er geen dure telefoon bij aan t schaffen. 

Vrijheid om toch een telefoon te nemen 

Wanneer je na een half jaar er toch achter komt dat je telefoon stuk is gegaan dan kan je bij veel providers kiezen voor een nieuw toestel. Zo heb je toch de vrijheid en de luxe voor een nieuwe telefoon te kiezen wanneer je maar wil. 

Korte looptijd 

Bij een sim only is het vaak zo dat je voor korte looptijden kan gaan. Wanneer je een telefoon met abonnement afsluit is dat een ander verhaal. Dan zit je afhankelijk van het bedrag dat je per maand af wil betalen vast aan een langere looptijd. Met een sim only ben je dus een stuk flexibeler om op kortere termijn ook weer te kunnen overstappen. 

Geen BKR-registratie 

Zodra jij hebt gekozen voor een abonnement met een telefoon van boven de 250 euro dan wordt je BKR geregistreerd. Dat betekent dat er een last op je komt te liggen bij toekomstige leningen. Bij een sim only is hier dus geen enkele sprake van. 

Ook mogelijk met e-SIM 

Ken jij e-SIM al? Dit is een digitale simkaart. Je krijgt van je provider dan geen plastic kaartje meer om te kunnen bellen of internetten. Doormiddel van een ingebouwde chip kan je telefoon bellen zonder simkaart. Echter werkt dit alleen nog met de nieuwste toestellen. Wil jij hier gebruik van kunnen maken dan moet je een toestel hebben die tenminste nieuwer is dan 2021. Telefoons van voor die tijd zijn hier nog niet mee uitgerust.   

Wat moet je allemaal regelen als je net bent ingetrokken in een nieuw huis?

Vorig artikel

Hoe draag je als werkgever bij aan een teamgevoel?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig