Geld

Welke creditcards zijn er in Nederland?

0

Een creditcard is in deze moderne tijd niet meer weg te denken, het is ook super handig en ook veilig. Het werkt ongeveer hetzelfde als een pinpas, maar bij een creditcard kan de rekening achteraf betaald worden en bied daarbij extra zekerheden. Aan het eind van de maand krijg je de rekening met alle betalingen die je hebt verricht. Wanneer je de rekening binnen het betalingstermijn betaalt, hoef je daarvoor geen rente te betalen. Met een creditcard kun je online shoppen en wereldwijd inkopen doen. Een creditcard is een pasje waarmee je wereldwijd kunt betalen. Er bestaan verschillende soorten creditcards, maar deze keer zullen we kijken welke creditcard Nederland heeft.

In Nederland heb je drie soorten creditcards. Dat zijn visa creditcards, master creditcards en American express creditcards. De American express creditcard is heel erg populair in Amerika maar het heeft een relatief klein marktaandeel en wordt door vele Nederlandse webwinkels niet geaccepteerd. De visa creditcard en master creditcard worden uitgegeven door International Card Services, afgekort ICS. De creditcardbetalingen worden door de ICS verwerkt voor de banken en organisaties die creditcards aanbieden. Visa creditcard heeft een betere wereldwijde dekking dan master card. Vaak is de visa card het enige betalingsmogelijkheid in gebieden waar er weinig toeristen komen. De gebruiksvoorwaarden en kosten van creditcards ligt namelijk bij de aanbieders. Zo hebben banken en organisaties andere voordelen ten opzichte van elkaar.

Leuk hé om een creditcard in je bezit te hebben? Informeer eerst naar de gebruiksvoorwaarden en kosten bij het aanschaffen van een creditcard. Tenslotte hangt het van jou af hoe jij het wilt gebruiken en waarvoor. Ook kun jij je eigen bestedingslimiet bepalen. Heel handig en super veilig.

Dit zijn de verschillende SEO pakketprijzen

Vorig artikel

5 x de meest innovatieve kerstbomen

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Geld