Nieuws

5 x de meest innovatieve kerstbomen

0

De kerst staat weer voor de deur en je bent op zoek naar een fijne kerstboom voor in de bedrijfshal, in de kantoortuin of gewoon in je huiskamer. Misschien is het wel een beetje saai om weer voor een dennenboom te kiezen? Gelukkig zijn er veel ontwikkelingen gaande, ook op het gebied van kerstbomen. Check hier de laatste innovatieve kerstbomen. Wellicht raak je geïnspireerd om het concept kerstboom zelf te vernieuwen, of kies je een van onderstaande innovaties voor je eigen interieur of kantoorpand.

Innovatie 1: kerstbomen van hout

Een kerstboom van hout is ontzettend innovatief en veelzijdig. Je hebt ze van verschillende houtsoorten en in verschillende maten. Ook heb je met een kerstboom van hout geen overlast van naalden op de vloer! Je kunt ´m zelf bouwen of kopen bij het tuincentrum. Je kunt hem op een standaard maken of op de muur bevestigen. Leuk is ook dat hij het volgende jaar gewoon weer te gebruiken is. Een alternatieve houten kerstboom maak je bijvoorbeeld van steigerhout of sloophout.  Zet op de plankjes wat cadeautjes en kaarsjes voor een gezellig effect. Wist je dat er zelfs houten kerstbomen bestaan in de vorm van een spiraal? Dat is wel een heel erg strak en bijzonder design. Je kunt meer informatie vinden op houtenkerstboom.com.

Innovatie 2: kerstboom voor boekenwurmen

Ben jij een echte boekenwurm? Dan is een kerstboom van boeken echt iets voor jou. Ga vlug naar je boekenkast, leg de dikste pillen op de grond en drapeer de dunnere novelles erover heen. Klaar is je kerstboom! Je kunt de boeken netjes opstapelen, of juist een beetje slordig voor een speels effect. Misschien wil je wel meerdere kerstbomen voor boekenwurmen maken en kijken wie de hoogste kan bouwen? Dat is gelijk een leuk alternatief voor het bouwen van een sneeuwpop als het wederom geen witte kerst wordt. Het wordt natuurlijk nog leuker, als je alleen boeken gebruikt die je het afgelopen jaar hebt gelezen, of juist alleen van de boeken die je voor volgend jaar op de planning hebt staan om te lezen. Gegarandeerd dat dit goede gesprekken oplevert tijdens het kerstdiner. Doe er de nodige kerstlampjes overheen en klaar is jouw alternatief voor een kerstboom.

Innovatie 3: zwevende kerstballen

Wil jij een hangende kerstboom? Dan is een kerstboom die volledig bestaat uit kerstballen en die zweeft aan het plafond misschien iets wat jouw hartje begeert. Kies één kleur kerstballen of varieer hier juist mee. Je kunt er ringen tussen plaatsen als je dit mooi vindt, of er toch voor kiezen om de kerstballen te laten zweven. Op internet staan genoeg beschrijvingen over hoe je een boom van zwevende kerstballen zelf kunt maken. Ook zijn deze kerstbomen vaak gewoon te koop. Berg deze kerstboom wel netjes op op zolder, want dat de zwevende kerstballen in de knoop zitten, dat zou de pret wel eens kunnen drukken.

Innovatie 4: kerstboom van herinneringen

Heb jij niet veel tijd, maar wel een lege muur? Dan is het hartstikke leuk om een kerstboom te maken van herinneringen. Hoe doe je dat dan precies? Verzamel je leukste foto’s, plak ze op de muur in de vorm van een kerstboom en drapeer er lichtjes om heen. Lichtjes zorgen voor net wat meer diepte in deze kerstboom van herinneringen. Het strakste effect krijg je met foto’s die door een polaroidcamera gemaakt zijn, maar eigenlijk kan het met allerlei soorten foto’s. Deze kerstboom is een goed alternatief voor een echte boom voor mensen die weinig ruimte hebben in huis. Na de kerst hang je de foto’s in een andere rangschikkking en dan is het nog steeds leuk, al die herinneringen aan de muur.

Innovatie 5: kerstboom van plastic flessen

Vind jij het belangrijk om bewust om te gaan met materialen? Ga dan eens op internet grasduinen naar kerstbomen gemaakt van plastic flessen. Er zijn genoeg voorbeelden, vooral van erg grote imposante kerstbomen van Sprite-flessen. Deze fles is natuurlijk een zeer handige keuze, aangezien deze flessen groen zijn. Een kerstigere plastic fles kun je eigenlijk niet krijgen. In combinatie met kerstlampjes ziet dit er zeer sfeervol uit en zorg je voor spannende licht- en kleureffecten. Het is daarnaast ook erg leuk om van plastic flessenbodems hangers voor in de kerstboom te maken, of hangers die je beschildert met witte ijskristallen en die je voor het raam hangt.

Nog meer alternatieve kerstbomen

Naast deze vijf innovatieve kerstbomen, zijn er natuurlijk nog veel meer alternatieven te bedenken. Je kunt bijvoorbeeld werken met alleen maar kerstlampjes. Hang ze met klevende spijkers vast aan de muur in de vorm van een kerstboom. Je moet dan dus een driehoek maken van lampjes. Je kunt ook creatief zijn met kerstgroen en dat op je muur hangen in de vorm van een kerstboom. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat mensen de kerstboom helemaal achterwege laten. Ze kiezen er dan voor om bijvoorbeeld een wandkleed aan de muur te hangen met daarop de afbeelding van een kerstboom. Heb je ook wel eens een ananas gezien die omgetoverd was tot kerstboom? Het bestaat allemaal.

Je hebt nu kunnen lezen dat er van alles wordt bedacht als alternatief voor de traditionele kerstboom. Van kerstboompjes van hout tot een kerstboom gemaakt van plastic flessen. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Er is veel inspiratie op internet te vinden, bijvoorbeeld op Pinterest. Hier delen mensen de meest uiteenlopende creaties en innovatieve bomen. Heb jij toevallig ook een innovatieve kerstboom bedacht? Ga aan de slag en maak er een bijzonder kerstfeest van.

Welke creditcards zijn er in Nederland?

Vorig artikel

Zoekmachine optimalisatie: 5 Tips voor bedrijven in 2020

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws