Test

Zo zorg je ervoor dat technologie binnen je bedrijf niet faalt 

0

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om technologische toepassingen te doen binnen hun bedrijf. In deze blog lees je hoe je ervoor zorgt dat deze technologieën niet falen. 

Digitalisering van onze samenleving, of je het nu wil of niet, je zal toch mee moeten gaan met al deze veranderingen. Ook binnen bedrijven veranderen van software of gaan werken via de cloud. Om ervoor te zorgen dat er niks misgaat kan je bijvoorbeeld werken aan testmanagement. Maar veel bedrijven kunnen ook nog veel leren over het inwerken van hun personeel als het gaat om softwaretoepassingen. Laten we je er meer over vertellen.   

Niet passende technologieën in je bedrijf 

Veel bedrijven werken met bepaalde softwaresystemen die er heel goed uitzien aan de voorkant, maar ze functioneren niet voor jouw onderneming. Zo kan het zelfs zijn dat het op de lange termijn duurder is om alles op te lossen dan om de eerste keer voor een goed platform te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Excel, veel bedrijven werken nog met excelsheets, maar dit kan vol zitten met fouten. Terwijl je inmiddels voor je boekhouding veel geavanceerdere systemen hebt. 

Regelmatig testen van software 

Omdat IT constant in beweging is, kan het slim zijn om regelmatig je softwaresystemen te testen. Voldoen ze bijvoorbeeld nog wel aan de regelgevingen? Daarnaast wordt software testing ook gedaan om te zien of je systemen up to date zijn. Wanneer systemen niet up to date zijn kan het zijn dat je sneller gehackt wordt. Software testprogramma’s kan je laten intrigeren in grote systemen, maar je kan ze ook maandelijks laten uitvoeren door een externe partij. 

Personeel gericht inwerken 

Waar mensen werken worden fouten gemaakt, dit is nu eenmaal een feit. Maar toch kan je wel de hoeveelheid aan fouten flink reduceren. In veel gevallen worden fouten namelijk gemaakt door gebrek aan kennis. Het inwerken van je personeel is daarom essentieel. Zorg ervoor dat ze systemen voor de volle 100% kennen voordat ze ermee aan de slag gaan. Dit zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt en dat kan je op termijn bakken met geld gaan besparen. 

Werken in de cloud 

Overgaan op het werken in een cloud is helemaal niet raar. Er zijn enorm veel grote bedrijven die al hun werkzaamheden hebben overgezet naar de cloud. De cloud zorgt er namelijk voor dat alles en iedereen op ieder willekeurig moment bestanden kunnen inzien. Vooral wanneer je veel thuiswerkers hebt of misschien wel collega’s in het buitenland hebt is de cloud een echte uitkomst. Geen losse bestanden meer versturen of in de weer met USB-sticks. Via de cloud je bestanden versturen is de toekomst. 

Systeem vervangen 

Eén systeem, voor al je werkzaamheden. Dat is het liefst wat je wil. Voor alle werknemers is het dan duidelijk waarmee er gewerkt wordt. Ondernemers wringen zich soms in bochten om systemen te verbeteren of koppelingen te laten ontwikkelen tussen bepaalde systemen. Maar wanneer jij in dit konijnenhol springt dan kan je beter het volledige systeem vervangen. Op deze manier kan je gelijk voor één groot en goed werkend programma kiezen. 

Leadgeneratie: dit betekent het 

Vorig artikel

Waarom het verstandig is om te investeren in duurzaamheid als MKB

Volgende artikel

Ook iets voor jou