Internet

Basketbal en wedden

0

Houd je van een weddenschap en van basketbal? Dan is online inzetten op basketbal een goed idee. Hoewel het niet de meest populaire sport in ons land is, wordt er toch veel naar gekeken en ook veel op gewed.

De meest bekende league van basketbal is de NBA in de Verenigde Staten. De meeste basketbal odds zijn dan ook op deze league gefocust. In dit artikel leer je alles over basketbal quoteringen zodat jij op de juiste manier kun inzetten op basketbalwedstrijden.

Ken je team

Een regulier basketbalseizoen van de NBA bestaat uit 41 thuiswedstrijden en 41 uitwedstrijden. De bookmakers bestuderen de teams perfect en weten precies hoe ze de odds voor de weddenschappen moeten opzetten. Het is daarom van belang dat jij zo veel mogelijk over de teams en hun prestaties te weten komt voordat je inzet.

Bekijk zeker ook het speelschema omdat dit invloed kan hebben op het uithoudingsvermogen en spelprestaties van de spelers. Daarnaast kan zelfs de scheidsrechter die bij een wedstrijd beoordeeld de uitkomst van een spel beïnvloeden.

Easy peasy

Heb je de statistieken goed op een rijtje? Dan is wedden op basketbal redelijk eenvoudig. Het is namelijk een van de makkelijkste sporten om te begrijpen aangezien de regels redelijk eenvoudig zijn.

Op het veld staan twee teams bestaande uit elk vijf spelers tegenover elkaar. Teams krijgen punten voor elke goede worp in het doel. Een basketbalwedstrijd duurt tussen de 120 en 150 minuten met kwarten van elk 12 minuten lang. Wedstrijden kunnen lang duren omdat er veel time-outs en pauzes zijn.

Soorten weddenschappen

Bookmakers bieden vele soorten basketbal odds aan. Lees hier meer over de soorten weddenschappen en kies welke het beste bij jouw kennis past.

Het meest eenvoudige is een money lines weddenschap waarbij je inzet op het team dat volgens jou zal willen. De money line odds laten zien wat de kans en mogelijke uitbetaling is bij winst van elk team. Er zijn ook handicap weddenschappen, ook wel point spread genoemd, waarbij de favoriet een handicap gegeven wordt tijdens de wedstrijd waardoor deze met een hoeveelheid puntenverschil moet winnen om als gokker de wedstrijd te winnen.

Als je van snel gokken houdt, is wedden op het eerste punt leuk. Over/Under weddenschappen gaan over het totale aantal punten dat een team kan verdienen en of dit aantal hoger of lager is dan vooraf vastgesteld door de bookmaker.

Meerdere basketbal odds tegelijkertijd

Prop weddenschappen en parlays geven je de mogelijkheid op veel weddenschappen tegelijk te wedden. De regel is dat op hoe meer weddenschappen je inzet, hoe groter je kans op winst maar ook hoe meer risico. Let hier dus op.

Basketbal odds bieden ook de optie tot futures: langdurige weddenschappen waarbij je vooraf bepaald welk team winst behaald of wie de winnaar van het seizoen wordt.

Informatie en bekendheid verspreiden

Vorig artikel

Ergonomische tools: zo richt je jouw computerhoek ergonomisch in

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet