Internet

De verschillen tussen refurbished iPhones uit andere landen

0

De refurbished iPhone is hot en dat is niet zo gek, want met deze optie kan je alle voordelen van een iPhone ervaren zonder de volle mep te betalen. Toch zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden wanneer je bijvoorbeeld een refurbished iPhone 8 op de kop wil tikken. De iPhones worden namelijk opgekocht uit verschillende landen en per land zijn er verschillende eisen en wetten waaraan een mobiele telefoon moet voldoen. Het kan dus zomaar zo zijn dat een iPhone met die land gebonden kenmerken in Nederland verschijnt. We zetten deze kenmerken voor je op een rijtje zodat je precies weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een refurbished iPhone.

De verschillen

Het meest voorkomende verschil is afkomstig uit Japan. Daar bestaat namelijk een wet dat de je niet in stilte foto’s mag maken met je mobiele telefoon. Deze wet is gemaakt omdat de Japanse overheid wil voorkomen dat mensen stiekem foto’s van elkaar maken. Je hoort bij iPhone afkomstig uit Japan altijd een ‘klik’ wanneer je een foto maakt en je kan dit niet uitzetten. Andere verschillen zijn afkomstig uit China en Amerika. In China hebben ze er een handje vol van om neponderdelen op de iPhones te zetten en dit kan er voor zorgen dat de kwaliteit niet zo goed is als je gewend bent van een Apple product. Dit doen ze om de iPhone zo mooi en goed mogelijk te laten overkomen. Denk bijvoorbeeld aan een krasvrije behuizing. Tot slot zijn er in Amerika toestellen die alleen op bepaalde providers werken en een providerslot hebben. Je hebt dus weinig aan zo’n toestel als je niet bij de desbetreffende provider zit aangesloten.

Wat komt er voor in Nederland?

Wanneer je bij een betrouwbare leverancier gaat kijken voor een refurbished iPhone zal je niet zo snel varianten tegenkomen uit China of Amerika. Veel leverancier vertrouwen de modellen niet die uit China komen en aan modellen met een providerslot hebben ze simpelweg niet veel. Wel komen de modellen uit Japan voor in Nederland. Bij een goede leverancier wordt dit wel vermeld in de productbeschrijving en wordt de iPhone voor een paar tientjes minder verkocht. Vind je het sluitertijdgeluid op je refurbished iPhone toch erg vervelend? Dan zijn er genoeg hacks om het sluitergeluid te omzeilen.

Dit zijn de beste Videowalls van 2019

Vorig artikel

Wat is het nut van een telefoonhoesje?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet