Marketing

Dit zijn de beste Videowalls van 2019

0

Ben je bekend met videowalls? Waarschijnlijk wel, want steeds meer bedrijven maken gebruik van het slimme systeem wat geschikt is voor binnen en buiten. Een videowall is, zoals uitgelegd op Wikipedia,  een videomuur die kan bestaan uit meerdere modulaire Direct View LED tegels, of bestaat uit meerdere LCD schermen die samen één beeld uitzenden. Je kent ze vast well als grote billboards die worden gebruikt om digitale reclame op te maken. Mocht je een videowall willen aanschaffen en nog twijfelen over wat de beste optie is: je hebt geluk! In dit artikel bespreken wij de beste videowalls van 2019.

Om te beginnen: er zijn twee heel populaire opties voor videowalls. Dat zijn de LCD (wordt ook wel led-lcd genoemd) en LED (soms direct view led genoemd). Wat het belangrijkste verschil is? Lees vooral verder.

LCD

Omdat je voor een grote videowall die van ver af nog zichtbaar moet zijn andere eigenschappen nodig hebt dan voor een kleinere videowall die alleen gebruikt wordt voor presentaties, moet je nadenken over de functie en het doel van je videowall. Een LCD scherm kun je beter voor het laatste niet gebruiken, omdat soms delen van de presentatie kunnen wegvallen door de randen van het scherm. Een LCD scherm heeft daarentegen wel een hogere pixeldichtheid dan een LED scherm. Daarom kun je een LCD scherm beter gebruiken voor binnen dan voor buiten. 

LED

Wanneer je een videowall plaatst op een plek waar je last hebt van veel omgevingslicht, is een LED Wall geschikter. Deze hebben namelijk een hogere lichtopbrengst en daarom zijn deze geschikter voor buiten dan voor binnen. Ook heb je bij het scherm van een LCD vaak last van lichtreflectie: waardoor de boodschap op de videowall minder zichtbaar wordt. Bij een LED wall heb je hier geen last van. Toch kan het licht van een LED scherm soms ook té fel zijn. Het enige nadeel van een LED-scherm: hoewel de prijzen de laatstse jaren steeds meer zijn gedaald, is een LED wall wel beduidend duurder dan een LCD wall.

Twijfel je nog steeds? Welke videowall het meest geschikt is voor jouw bedrijf hangt echt af van jouw persoonlijke situatie. Informeer dus vooral bij een specialist die jou kan helpen bij het maken van de juiste keuze.

Duurzame verlichting anno 2019: LED, spaarlampen en meer

Vorig artikel

De verschillen tussen refurbished iPhones uit andere landen

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Marketing