InternetNieuws

Dit is wat jongeren tegenwoordig doen op het internet 2019

0

Maar liefst 95 procent van alle jongeren tussen de 12 en 25 jaar maakten in 2018 dagelijks gebruik van het internet. Dat was in 2012 ook al zo, maar wat ze online doen en welke apparaten ze daarvoor gebruiken is enorm veranderd. Zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Benieuwd wat er precies veranderd is aan het internetgebruik bij ‘de jeugd van tegenwoordig’? Lees dan gauw verder!

Minder computers, meer tablets

Allereerst valt het op dat jongeren veel minder vaak een desktop computer gebruiken. Was dat in 2012 nog bijna 85 procent, daalde dat in 2018 tot onder de 65 procent. Mogelijk komt dat door de komst van de tablets, die vorig jaar door bijna driekwart van de jongeren werd gebruikt. Ook wat betreft het gebruik van laptops is er een kleine stijging te zien. Net als bij de mobiele telefoons en spelcomputers met een internetverbinding.

Gebruik sociale media

Jongeren gebruiken het internet al jarenlang voornamelijk om actief te kunnen zijn op sociale media. In 2012 gold dat voor 88,3 procent van alle jongeren en in 2018 voor 86,9 procent. Ook het versturen en ontvangen van e-mails is met ongeveer 90 procent in beide jaren een stabiele factor gebleken. Opvallende stijgingen zijn te zien bij het uitwisselen van tekstberichten (van 66,7 naar 93,8 procent), bellen via het internet (van 33,7 naar 77,1 procent) en het gebruik van professionele netwerken (van 14 naar 24,1 procent).

Verschil jongens en meisjes

In het onderzoek is verder naar voren gekomen dat meisjes het internet vaker gebruiken om actief te zijn op sociale media, zoals Instagram, Snapchat en Facebook. Maar liefst 91,1 procent van alle meiden doet dat, tegenover 82,9 procent van de jongens. Die zitten namelijk veel liever op de computer of een spelcomputer om online te games te spelen, zoals Fortnite, FIFA19 en World of Warcraft.

Goede internetverbinding

Om het internet zo intensief te kunnen gebruiken als jongeren doen, is het van belang om een goede internetverbinding te hebben. Vaak is het voordelig om een abonnement te kiezen waarbij internet en tv gecombineerd worden. Zeker aangezien de smart tv, die veelal gebruik maakt van de internetverbinding, wint in populariteit.

Er zijn veel verschillende aanbieders in Nederland, die diverse pakketten aanbieden voor uiteenlopende prijzen. Het is daarom goed om gebruik te maken van een prijsvergelijker die de beste deal met een paar drukken op de knop kan tonen. Je kunt bijvoorbeeld op easyswitch.nl internet en tv-pakketten vergelijken en vervolgens zelfs meteen overstappen naar de voordeligste provider.

Netflix codes: Meer films en series op Netflix met geheime codes

Vorig artikel

5 Tips voor het beleggen in Bitcoins

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet