GeldHandigInternetLijstjesMarketing

5 Tips voor het beleggen in Bitcoins

0

Het beleggen in Bitcoins wordt voor steeds meer mensen steeds aantrekkelijker. Een tijd lang bleek de stijgende lijn zich alleen positief voort te zetten, maar de laatste jaren wordt het steeds spannender. Er zijn ook dalingen gezien, stagnaties: het is natuurlijk onbekend wat we kunnen verwachten. Niemand kan je dus winst garanderen – helaas. Toch zijn er wel een paar tips die je kunnen helpen wanneer je beleggen in bitcoins overweegt.

De wallet

Na het Bitcoins bestellen moet je natuurlijk een goede manier vinden om te veilig op te bergen. Voor je wallet kun je drie verschillende keuzes maken: een hardware wallet, software wallet of paper wallet. Over het algemeen is een hardware wallet veruit de veiligste manier van een digitale portefeuille beheren. Je moet er alleen wel voor betalen, en dat is bij een software wallet niet zo. Een paper wallet zijn persoonlijke sleutels, die, je raad het al, op papier worden afgedrukt. Veilig, want deze kun je fysiek bewaren in bijvoorbeeld een kluis. Je moet dan wel zorgen dat je ze offline kunt downloaden op een veilige computer.

Altcoins

Naast bitcoin zijn er nog andere soorten digitale munten, waarmee je ook kunt beleggen. De bekendste hiervan zijn ethereum, DASH en Litecoin. Omdat hier echter nog veel minder kennis over is dan over bitcoins, valt een groot deel hiervan onder ‘scamcoins’. Zeker bij altcoins is het belangrijk dat je vooraf genoeg research doet.

Niet spreiden

Juist omdat er niet veel kennis is over de altcoins, is het niet zo verstandig om je kansen te spreiden over meerdere cryptocoins, ook al voelt dat nog zo veilig. Begin je net met beleggen, blijf dan ook bij een beperkt aantal munten.

Houd de koers in de gaten

Gaat natuurlijk op voor beleggingen in het algemeen. Zorg dat je verstand hebt van de koers, weet wanneer er een duidelijke (misschien wel blijvende) stijging is, of wanneer het juist iets minder gaat. Zo voorkom je zoveel mogelijk dat je op het verkeerde moment in- of uitstapt.

Bye bye bitcoin?

Hoewel we de laatste jaren af en toe een daling zagen van de Bitcoin, moeten we er volgens experts nog niet vanuit gaan dat het hoogtepunt van de bitcoin al bereikt is. Waarschijnlijk komt die juist nog.

Dit is wat jongeren tegenwoordig doen op het internet 2019

Vorig artikel

Kun je online hulp krijgen bij een alcoholverslaving?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Geld