Internet

Wat te doen tegen een telefoonverslaving

0

Vandaag de dag zijn telefoons niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We staan letterlijk met ze op en gaan ermee naar bed. Maar: hoe gezond is dat eigenlijk? En slaan we er niet hartstikke in door? Als je je bedenkt dat men op feestjes tegenwoordig soms net zoveel tijd spendeert als aan de aanwezige personen op het feest, lijkt het wel alsof we hartstikke verslaafd zijn aan onze mobieltjes. Mocht je jezelf herkennen in dit beeld, dan kun je dit doen om van je telefoonverslaving af te komen.

Weg van je bed

Het is mega belangrijk om je dag niet te beginnen en af te sluiten met een telefoon binnen handbereik. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het licht van een smartphone de aanmaak van melatonine van het lichaam beperkt, waardoor je minder makkelijk in slaap komt. Ook om rustig je dag te kunnen beginnen kun je het beste het eerste half uur van je dag niet op je telefoon kijken.

Time je uren

De nieuwste iPhones hebben de functie ‘schermtijd’, die je inzicht geven in hoeveel tijd je op je telefoon spendeert, hoeveel tijd je per app spendeert en wat je gemiddeldes zijn. Zo kun je proberen om elke dag, week of maand je gemiddelde naar beneden te halen. Deze functie biedt ook de mogelijkheid om een tijdsslot in te stellen, waardoor je bijvoorbeeld maar twee uur per dag op sociale media mag. Langer dan dit kan dan ook niet, omdat je telefoon je dit verbiedt.

Maak het jezelf lastiger

Door Instagram als één van de eerste apps op je scherm te plaatsen, loop je de kans hier makkelijker op te klikken en zo uren te spenderen met enkel scrollen. Voor je het weet ben je uren verder. Zet dit soort apps het liefst helemaal achteraan je apps, zodat deze de meeste tijd/aandacht/moeite kosten. Dit kun je op verschillende manieren toepassen. Stel dat je op zoek bent naar iPhone 8 Plus hoesjes, kies dan voor een zogeheten flipcase. Wanneer je telefoon op tafel ligt en hij steeds oplicht bij elk berichtje wat er binnen komt, ben je veel sneller geneigd even op je telefoon te kijken. Wanneer je telefoon ‘verborgen’ is in een flipcase, is het hoogdrempeliger om even te spieken op je telefoon.

Wat is het nut van een telefoonhoesje?

Vorig artikel

De voordelen van mobiel internet voor thuis

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet