Marketing

Welke scooters zijn momenteel in Amsterdam het populairst?

0

Wie regelmatig in Amsterdam komt zal een paar dingen herkennen – bijvoorbeeld dat het altijd erg druk is voor de grote hoeveelheid toeristen. Of de vele coffeeshops die je tegenkomt – evenals de vele toeristische winkels. Of, een ander onmisbaar punt: de auto’s die in de stad zijn, staan vrijwel altijd in de file. Veel Amsterdammers kiezen er daarom voor om op een scooter te rijden.

Binnen de ring in Amsterdam mag je sinds afgelopen jaar niet meer zonder helm rijden. Oók als je een scooter hebt met een blauw kenteken en niet harder rijdt dan 30 (een snorfiets dus), moet je een helm dragen en misschien wel het allerbelangrijkst – de rijbaan op. Dat heeft voor een verandering gezorgd bij het scootergebruik van Amsterdammers. Immers: als je toch een helm op moet én de rijbaan op moet – wat is dan het voordeel van een snorfiets? Sinds de nieuwe wetgeving zijn dít populaire scooters in Amsterdam. Waar Amsterdammers deze scooters kopen? Vaak worden die online besteld, bijvoorbeeld bij Fast & Furious.

Vespa’s

Ongeacht de nieuwe regeling, blijven Vespa’s de meest geziene scooter in de stad. Vooral wanneer je in de ‘chiquere’ wijken bent, zoals Oud-Zuid of rondom het Vondelpark, zul je overspoeld worden met het beeld van verschillende Vespa’s. Tegenwoordig zijn veel Vespa’s ook te customizen wat betekent dat je hem helemaal naar jouw wensen kunt ontwerpen.

Elektrische scooters

Veel in Amsterdam is aan het verduurzamen. Denk aan de toename van elektrische auto’s, de vele veganistische restaurants, het gescheiden afval. Ook het aantal elektrische scooters is de afgelopen tijd flink toegenomen. Ze trekken snel op, vergen weinig onderhoud en laten geen stoffen achter die schadelijk zijn voor het milieu. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat ze vrijwel volledig geluidloos zijn en daarom minder goed te horen zijn – wat voor gevaarlijke situaties zou kunnen leiden.

Retro scooters

Ook scooters met een retro look zijn heel erg geliefd in Amsterdam. Ze zien er fashionable uit en worden vooral geliefd door veel vrouwen. De look & feel is not steeds hetzelfde als van de modellen van vroeger, alleen zijn retro modellen van nu een stuk praktischer gemaakt.

Bitcoin in 2020 is weer flink trending

Vorig artikel

Relatiegeschenken als middel voor kosten efficiënte marketing?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Marketing