Internet

Alternatieven voor Popcorn Time

0

Nu het buiten weer kouder wordt en het ’s avonds eerder donker is, wordt het weer tijd om urenlang films en series te kijken. Een aantal jaren geleden was Popcorn Time een goed kanaal om gratis te bingewatchen. Totdat bleek dat het illegaal was en mensen er boetes voor kregen. Jammer, maar juist omdat het een gratis kanaal is, zit je niet op een boete te wachten. Maar wat zijn dan goede alternatieven voor Popcorn Time?

  1. Kodi

Volgens verschillende blogs is Kodi het beste alternatief voor Popcorn Time. Het is een mediacentrum dat je gratis op de site van Kodi kan downloaden. Vervolgens kun je uit allerlei kanalen films en dergelijke aan je mediacentrum toevoegen, waaronder ook ondertitels. Doordat het op de site te downloaden is, is makkelijk op je telefoon of laptop te gebruiken.

  1. net

Op deze site is het aanbod van de programma’s die op NPO en RTL zijn uitgezonden, te vinden. Je kunt op de site via Uitzending gemist, de populaire programma’s of met de zoekmachine, programma’s zoeken die je wil kijken. Wanneer je een programma hebt aangeklikt, word je naar de site doorgestuurd van RTL of NPO. Bovenaan de site kun je ook op de symbolen van de zenders klikken om bij de programma’s van die zender te komen.

  1. YouTube

Het wordt tegenwoordig vooral gebruikt door Youtubers, die hun eigen filmpjes erop zetten en het is vooral bekend van de muziek die er al jarenlang op te vinden is. Maar er staan ook veel films en series op YouTube. In de zoekbalk bovenaan de site kun je gemakkelijk de serie of film invoeren die je zoekt. Het is wel belangrijk om goed te zoeken en op te letten dat het de juiste versie is van de film of de serie, omdat veel films en series in verschillende talen worden aangeboden en niet alle versies ondertiteling hebben.

  1. Netflix

Via Popcorn Time en de bovengenoemde kanalen is het kijken van films en series natuurlijk gratis. Op Netflix is dit niet het geval. Hier betaal je voor één scherm €7,99 per maand, voor twee schermen €10,99 en voor vier schermen €13,99. Het is dan natuurlijk het voordeligst om met drie anderen het abonnement te delen. Je betaalt dan maar €3,50 per persoon per maand. Daarvoor kun je de hele maand onbeperkt honderden films en series kijken. Daarnaast kun je het hele Netflix Nederland aanbod ook downloaden op je telefoon, zodat het kan kijken op het moment dat je geen wifi hebt. Ideaal!

  1. Videoland

Ook Videoland is een betaald streamingskanaal. Het verschil met Netflix is dat Netflix een Amerikaans bedrijf is en Videoland een Nederlands. Er zijn dan ook meer Nederlandse films en series op te vinden. Ook kun je via Videoland veel programma’s die RTL worden uitgezonden, vooruitkijken. De kosten van Videoland zijn lager dan Netflix, wanneer je het met meerderen deelt. Je kunt op vijf schermen tegelijk kijken en of je nou één of meerdere schermen gebruikt, het is €8,99 per maand. Wanneer je het abonnement met vier anderen deelt, dan kost het €1,80 per persoon per maand.

Er zijn dus verschillende alternatieven voor Popcorn Time. Kodi lijkt daarbij het beste alternatief, omdat het gratis is en er veel op te vinden is. Op Uitzendggemist.net en Youtube is niet altijd alles te vinden. Voor Netflix en Videoland moet je wel betalen, maar dit hoeft niet veel te zijn en er staat tegenover dat het een enorm aanbod heeft.

Overweeg ook het gebruik van een vpn om eventueel vervelende gevolgen uit de weg te gaan.

Veel kijkplezier!

Alles wat je moet weten over de Digitale Werkplaats van Google

Vorig artikel

Wat is een organogram en waarom heeft mijn bedrijf het nodig?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet