Nieuws

Beste VPN voor Popcorn Time

0

Wil je Popcorn Time gebruiken om films en series te streamen, dan moet je een VPN gebruiken om ontraceerbaar te blijven. Waarom? Omdat veel video’s op Popcorn Time niet rechtenvrij zijn en er gewoon voor betaald moet worden. De software Popcorn Time zelf kun je hier vinden.

De beste VPN voor het gebruiken met Popcorn Time is een VPN die zowel veilig is als grote videobestanden kan streamen. Dit alles gezegd hebbende ontmoedigen wij het streamen van illegale torrents en raden we aan om louter torrents te streamen die in het publieke domein beschikbaar zijn.

IIPVV heeft voor dit artikel de proef op de som genomen en diverse VPN’s getest voor gebruik met Popcorn Time. Enkele vereisten waren de aanwezigheid van 256-bit encryptie en een bandbreedte van minimaal 25 Mbps. Hiermee kun je tot Ultra HD-kwaliteit streamen. IIPVV beantwoordt eerst enkele belangrijke vragen waarna de beste VPN’s volgen.

Heb ik per se een VPN account voor Popcorn Time nodig?

Nee, niet per se. Maar zodra je zonder VPN software begint met streamen, weet jouw internet provider (ISP) dat je video content van Popcorn Time bekijkt. Indien je ook nog eens illegaal gedeelde torrents streamt, is er een kans dat Stichting Brein jouw persoonlijke gegevens en surfgedrag probeert op te vragen bij je internet provider. Dit begint bij jouw IP-adres en NAW informatie.

De meeste providers proberen hun klanten natuurlijk zo goed mogelijk te beschermen, maar zodra Stichting Brein een rechtszaak aanspant tegen een ISP kunnen jouw gegevens gedeeld worden. De rechter bepaalt uiteindelijk of er inderdaad illegaal online video is gekeken, maar dit risico wil je niet lopen. Een boete ligt dan namelijk op de loer. Het advies is dan ook om te allen tijde een VPN te installeren als je Popcorn Time gebruikt.

Bestaat er een goede gratis VPN voor Popcorn Time?

Helaas niet. Gratis VPN’s hebben namelijk een beperkte bandbreedte waardoor je te weinig data per seconde kunt streamen. Voor het zien van torrents en videobestanden dien je toegang to een brede ‘pipeline’ te hebben. Zodra er een VPN dienst tussen jouw en een torrent zit, dan moet deze op een sneller server bij jou in de buurt lopen. Ander kun je onmogelijk naar vloeiende beelden kijken.

Hoe dit precies zit? Bij Popcorn Time ben je, net als bij Netflix, een film of serie aan het downloaden terwijl je live kijkt. Deze content wil je bekijken zonder schokkende beelden. Een gratis VPN service levert door de lage bandbreedte direct problemen op. Zo’n verbinding werkt in Nederland niet goed en kun je het beste vermijden. Het kost je doorgaans meer moeite en frustratie.

Beste VPN’s die je kunt inschakelen voor Popcorn Time gebruik

We onderzochten een hele reeks VPN diensten waarmee je zonder problemen online films en series kunt streamen en/of downloaden. Omdat gratis VPN’s sowieso onvoldoende functioneren hebben we voor iedere test een VPN gebruikt waarvoor betaald dient te worden. Uiteraard hebben we ook gekeken welke het goedkoopste uit de bus kwamen en of er een proefperiode beschikbaar is.

1. NordVPN

NordVPN kwam als beste uit de test. Deze VPN dienst komt met een zeer intuïtieve app waarmee je veilig een snelle VPN server in jouw regio selecteert. Dit snel switchen naar de juiste server heet ‘SmartPlay’ en kan zowel met je computer, tablet als smartphone. Zo krijg je direct toegang en heb je de grootste bandbreedte te pakken die nodig is om Popcorn Time zonder problemen te gebruiken.

Het streamen van video gaat eenvoudig. We hebben geen problemen met streamen ervaren in Nederland. Met NordVPN verbindt je jezelf niet alleen anoniem met Popcorn Time, de encryptie is ook een stuk veiliger dan andere VPN’s omdat ze hun eigen servers gebruiken, en wegblijven van virtuele ‘gehuurde’ servers. Als laatste punt is de ’30 dagen niet goed geld terug garantie’ een welkome eigenschap. NordVPN uitproberen is dus nagenoeg kosteloos. Vind je het niks, dan kun je je geld terugkrijgen.

2. Surfshark

Surfshark is een prima VPN dienst waarmee je Popcorn Time kunt streamen vanaf een onbeperkt aantal apparaten. Ieder apparaat wordt ondersteund en je hoeft je ook geen zorgen te maken over het downloaden van torrents. Films kijken via Surfshark gaat 100% anoniem en zonder risico van vertragingen in het beeld.

Surfshark heeft iets minder servers tot zijn beschikking, maar dit lijkt in de praktijk niet veel uit te maken. In Nederland kregen we voldoende bandbreedte om films te streamen. Ook met deze service krijg je 30 dagen de tijd om Surfshark uit te proberen. Download de app op je apparaat naar keuze en bekijk of je deze software in gebruk prettig vindt werken.

3. CyberGhost

CyberGhost is een goede hekkensluiter die nagenoeg dezelfde krachtige encryptie aanbiedt (256-bit) als de andere partijen. Ook slaan ze geen log-bestanden op. De app download je in een handomdraai en de app is op zichtzelf gebruiksvriendelijk. Een film kijken op Popcorn Time via CyberGhost ging vlotjes, en dat terwijl je ip-adres geheim blijft.

Streaming werkt dus probleemloos evenals de zogenaamde KillSwitch. Deze hebben we één keer geactiveerd om anoniem te blijven tijdens het wegvallen van de VPN. Dat laatste wil je natuurlijk niet, maar iedere VPN client krijgt hier wel eens mee te maken. Een leuk gegeven is de ’24 uur gratis probeer termijn’. Je hoeft dus geen creditcard te trekken om CyberGhost volwaardig uit te testen.

Welke VPN dienst werkt nu het beste met Popcorn Time?

Alle bovenstaande VPN’s werken prima wanneer je Popcorn Time gebruikt. Online films streamen kan prima met een VPN verbinding. Of je nu een film in SD, HD of UHD (Ultra-HD) wilt bekijken. Het beeld bleef in alle drie de gevallen vloeiend doorlopen. Met NordVPN duurde het enkele seconden langer om met een schikte server verbinding te maken.

Ook is het verbinden met een torrent en het downloaden van andere content mogelijk, mocht je dat los extra willen doen. Je ip-adres en persoonlijke informatie wordt in ieder geval versleuteld waardoor je met iedere VPN veilig en privé online kunt gaan. Dit kan met ieder apparaat naar keuze. Hierdoor ontloop je in theorie het risico op een potentiële boete.

Afhankelijk van het abonnement dat je kiest, kun je iedere maand opzeggen. De meeste bieden enkele dagen proeftijd aan, al dan niet tegen een initiële betaling die je later terug kunt vorderen bij annuleren. Wij adviseren om bovengenoemde VPN’s alle drie een maand te testen. Kies daarna degene die het beste aansluit op jouw wensen.

Vind je dit alles toch te omslachtig en wil je minder risico lopen, dan zijn er tal van Popcorn Time alternatieven die je kunt uitproberen. De meeste zijn volledig legaal en plug & play.

Alles wat je moet weten over iDeal

Vorig artikel

Best geteste internetproviders van 2020

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws