Nieuws

Is Tether de stablecoin oorlog aan het verliezen tegen USDC en BUSD?

0

Bekende cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum kunnen in één dag soms met dubbele cijfers stijgen of dalen. Als gevolg daarvan associëren de meeste mensen cryptomunten met volatiliteit. Maar sommige cryptocurrencies proberen juist het tegenovergestelde te doen. Zogenaamde stablecoins die idealiter te allen tijde 1 op 1 gekoppeld zijn aan fiatvaluta’s zoals de Amerikaanse dollar. Dus als geen risico wilt lopen met volatiliteit kun je altijd veilig cryptocurrency aankopen in de vorm van een stablecoin.

Wie wint de strijd onder de Stablecoins?

De crash van Terra Luna stuurde een schokgolf door de cryptomarkt. In het kielzog van de crash van Terra ondergingen ook andere grote stablecoins, zoals Tether (USDT), USD Coin (USDC) en DAI, veranderingen. Maar het lijkt erop dat de grootste stablecoin, USDT nog steeds het verleden niet achter zich heeft kunnen laten, ondanks een belangrijke ontwikkeling.

Op 9 juni implementeerde de makers van Tether de USDT stablecoin op Tezos, waarmee het de 12e blockchain werd waarop de populaire stablecoin beschikbaar is. Deze beslissing hielp USDT een duizelingwekkende marktkapitalisatie van $72,5 miljard te bereiken. Maar niet voor lang. De bekendste en meest gebruikte stablecoin onderging een nieuwe correctie van 0,1% toen het het niveau van $0,99 bereikte.

Na de grootste stablecoin USDT Tether, USDC, zag zijn marktwarde groeien tot $5 miljard, terwijl Binance USD, die de op twee na grootste stablecoin werd, nog eens $1,4 miljard aan waarde opbouwde volgens CoinGecko. Beiden hadden een 1 op 1 verhouding met $1 kunnen handhaven.

Sinds 9 mei hebben meer dan 130 grote cryptocurrency investeerders hun USD Coin-balans verhoogd. Deze investeerders verhoogden hun aandeel USDC met ten minste $1 miljoen en verminderden hun Tether investeering met ten minste $1 miljoen.

Tether heeft de afgelopen maanden inderdaad aanzienlijke verliezen geleden. Tot overmaat van ramp hebben investeerders in de afgelopen twee weken meer dan $10 miljard uit USDT gehaald. Hierdoor is de market cap van Tether in de loop van de maanden gedaald tot $75 miljard. Tussen 9 mei en het moment van schrijven verloor USDT $11 miljard aan market cap omdat mensen die Tether bezitten de stablecoin samen met beginnen te ruilen voor fiat Amerikaanse dollars.

Moet je dan stoppen met het kopen van USDT?

Natuurlijk blijft USDT nog steeds de belangrijkste cryptomunt in de stablecoin-markt. Maar na verloop van tijd zijn er toch wat twijfels ontstaan. Tether beweert dat het zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar handhaaft door een gelijkwaardige hoeveelheid reserves die commercieel papier, bankdeposito’s, edele metalen en staatsobligaties omvat. Tether heeft geeft echter geen gedetailleerde informatie over zijn reserves, die mogelijk verschillende illiquide of leveraged activa kunnen bevatten.

Dé 6 beste tips voor het inschakelen van een vertaalbureau

Vorig artikel

Wat doe jij dit weekend?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws