Nieuws

De Laatste Tuintrends voor de winter

0

In de zomer zijn we er gek op: in de tuin zitten, een boekje lezen en genieten van de zon. Het is niet iets waar je snel aan denkt in de winter. Maar ook in de winter kun je genieten van jouw tuin. Er zijn dan ook verschillende tuintrends te zien voor de winter. Hier wordt er een aantal genoemd.

Het hele jaar rond plezier

Men vindt niet altijd meer dat je maar drie seizoenen van de tuin kan genieten en dus niet in de winter. Met de juiste versiering en beplanting kun je namelijk in de winter ook erg van jouw tuin genieten. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde soorten siergras. Wanneer je deze pas in het voorjaar snoeit, kun je er in de winter nog van genieten. Deze gaan namelijk niet dood door de vorst. Net als meerstammige bomen en struiken. Zorg ook voor wintergroene beplanting. Deze blijven de hele winter groen, waardoor jouw tuin kleur blijft houden.

Wat ook veel sfeer brengt in de tuin is de juiste tuinverlichting. Je kunt tuinpaden sfeervol verlichten of bepaalde mooie planten of objecten mooi uitlichten. Hierdoor krijg je een mooi, nachtelijk landschap.

Voederhuisjes voor vogels

Wat je al jaren ziet, is dat mensen in de winter ook aan de vogels denken. In veel tuinen staan voederhuisjes, waar regelmatig vers drinkwater, pindanoten of vetbollen te vinden zijn voor de vogels. Deze kun je eenvoudig zelf maken. Vogels krijgen het natuurlijk ook koud in de winter en worden hongerig, doordat ze moeilijker voedsel kunnen vinden. Dit helpt hen de winter door te komen.

Een tuinhuis

Als laatste zijn tuinhuizen ook echt een tuintrend voor de winter. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een blokhut. Het is een overdekte, warme ruimte, waardoor je in de winter nog het gevoel kan hebben dat je in de tuin kunt zitten. Al helemaal wanneer je de tuinmeubelen die je ’s zomers in de tuin hebt staan, ’s winters in jouw tuinhuis zet. Een openhaard of kachel maakt het al helemaal warm en knus.

Dit zijn drie van de vele tuintrends voor in de winter. Zij zorgen ervoor dat jij, en vogels, ook in de winter van jouw tuin kunnen genieten.

De voordelen van mobiel internet voor thuis

Vorig artikel

Zo verduurzaam je je woning: Dubbel Glas

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws