Nieuws

Voetbal kijken met vrienden nóg leuker maken? Zo doe je dat!

0

Veel vriendengroepen zullen herkennen dat het kijken van voetbalwedstrijden een belangrijk onderdeel is geworden van de vriendschap. Of het nou een appje in de groepsapp is (“Ajax staat nu 4-2”) of samen naar een voetbalstadion gaan om een voetbalwedstrijd bij te wonen: voetbal is niet alleen een sport, maar de afgelopen jaren geëvolueerd in een sociale activiteit. Dat maakt ook dat veel mensen het zo ontzettend leuk vinden om voetbal te kijken met hun vrienden. Benieuwd hoe je deze activiteit nóg leuker kunt maken dan het al is? In dit artikel geven we een aantal tips om jouw voetbalavond met vrienden naar een hoger niveau te tillen.

Streamen op een beamer

Wanneer een spannende wedstrijd wordt uitgezonden, moet je natuurlijk wel alles goed kunnen zien en volgen. Je kent het beeld vast wel dat bij een spannend stukje van de wedstrijd iedereen op het puntje van hun stoel zit om precies te zien wat er gebeurt op het veld. Dit probleem kun je volledig verhelpen door de wedstrijd te streamen op een groot scherm. Hoewel dat misschien niet realistisch lijkt voor mensen in een ‘normaal’ huis (en dus niet in een café of iets dergelijks), kun je vrij gemakkelijk een groot scherm creëren door gebruik te maken van een beamer. Deze beamer lijken soms wat duur te zijn, maar hoeven dat in veel gevallen echt niet te zijn. Wist je bijvoorbeeld dat er al beamers verkrijgbaar zijn rond de 100 euro?

woman sitting on brown sofa watching TV

Weddenschappen

Kijken naar voetbal kun je heel makkelijk leuker maken voor jullie vriendengroep door er een spelelement aan toe te voegen. Als je vrienden nou niet met je mee willen doen met het wedden op voetbalwedstrijden, kun je ook altijd nog via een app of organisatie voetbalweddenschappen starten tegen willekeurige mensen or organisaties. Zo heb je alsnog het leuke van het afsluiten van weddenschappen, maar ook het persoonlijke van jullie vriendschap en gedeelde ervaringen.

Andere sporten

Als jullie het wedden op sport helemaal gevonden hebben, dan kun je ook meer weddenschappen organiseren buiten voetbal. Zo kunnen jullie persoonlijke weddenschappen afsluiten (Ik wed dat vriend A is binnen een jaar getrouwd is), waardoor je een persoonlijk tintje geeft aan het competitieve element. Ook zouden jullie kunnen kiezen andere sportwetenschappen, zoals wedden op nba basketbal.

De juiste hapjes en drankjes

Sommige mensen hadden vroeger bij hun ouders thuis een vaste avond waarop lekker eten werd gegeten. Denk bijvoorbeeld aan altijd pizza op woensdag, altijd patat op zaterdag of standaard kip op zondag. Dit kan ervoor zorgen dat je automatisch al meer zin hebt in de dag zelf. Chris Bergström van Man, man, man de podcast vertelde onlangs dat hij bij het kijken van de Formule 1 altijd McDonalds eet. Zo wordt kijken naar sport dus nóg leuker!

Kun je geld verdienen als een blogger?

Vorig artikel

Leadgeneratie: dit betekent het 

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws