Nieuws

Een gepast webdesign voor serieuze websites als uitvaartbedrijven

0

Van een simpele site tot uitgebreide webshop of vergelijkingssite, alle bedrijven hebben er een nodig. Maar hoe zorg je ervoor dat je de plank niet misslaat met een serieuzere website?

De sfeer van het bedrijf

Wat vooral belangrijk is voor de website van een bedrijf is om de sfeer die het bedrijf uitstraalt, door te trekken in de online omgeving. Een website die bij de houding, sfeer, het idee of het product van het bedrijf past is per definitie een beter site. Denk daarbij vooral aan dezelfde kleuren gebruiken als die in het logo zitten. Hetzelfde lettertype gebruiken als op folders of in reclames.

Maak duidelijk wie je bent

Voor mensen die online een bedrijf bezoeken is het belangrijk om te zien met wie ze te maken hebben omdat er geen menselijk contact is. Een beginpagina waarop onderaan een foto staat met alle eigenaren of bedenkers van het bedrijf geeft bezoekers een vertrouwd gevoel. De contactpagina is dan ook heel belangrijk. Zorg er altijd voor dat er een telefoonnummer en e-mailadres zijn te vinden. Het liefst ook met een foto van iemand zodat klanten weten wie ze kunnen benaderen.

Het design

De layout van de website speelt ook een grote rol bij een goede website. Voor bedrijven die een iets serieuzere website nodig hebben, is een simpel design vaak de beste optie. Websites die gaan over uitvaarten, zoals Ikvergelijkonline.nl maken vaak gebruik van duidelijke kolommen en heldere kleuren waarop de tekst goed te lezen is. Bij de site van een uitvaartbedrijf is het ook belangrijk dat alles helder wordt doorverwezen en dat mensen in een moeilijke tijd, zo makkelijk mogelijk zaken online kunnen regelen.

Een website zelf maken

Je kan er als bedrijf voor kiezen om iemand (of een bedrijf) in te huren om een website voor je te maken. Dat kost je wat, maar dan weet je ook zeker dat alles goed werkt, er mooi uitziet en je hebt er zelf geen werk van. Er zijn ook veel bedrijven die ervoor kiezen om zelf een website te maken. En waarom ook niet? Er zijn tegenwoordig heel veel programma’s waarmee je makkelijk een website in elkaar kan zetten zonder al te veel technische kennis. Je kan zelf kiezen hoe makkelijk je het jezelf wilt maken door alle voor- en nadelen van verschillende websites te lezen.

SEO toepassen

De drie letters waar bedrijven met hun websites vaak mee te maken hebben. Search Engine Optimization. Kort gezegd, hoe goed je te vinden bent in een zoekmachine als mensen in jouw branche een site zoeken. Hier zelf goed over nadenken of iemand speciaal voor in te huren kan een groot verschil uitmaken, wanneer je hoog in de zoekmachines geplaatst wil worden.

Dit zijn de succesvolste bedrijven van beroemdheden

Vorig artikel

De coolste moderne bedrijfsuitjes in 2019

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws